Prosinečkom prijeti tužba od 500 tisuća eura

PROTIV Roberta Prosinečkog bit će podignuta sudska tužba za naknadu štete od 500 tisuća eura, koja je nastala zbog neispunjavanja novčanih odredaba sponzorskog ugovora s igračem Osijeka Goranom Perakom.

Menadžerskoj tvrtka koju Prosinečki vodi s mlađim bratom Sven-Danielom 3. prosinca 2001. godine potpisala je ugovor s tad maloljetnim juniorskim reprezentativcem Goranom Perakom, piše Večernji list. Na potpisanom ugovoru stoji da je tada igračevu ocu isplaćeno 15 tisuća DEM, a istim su određene novčane odredbe koje su se trebale ispuniti slijedećih godina. Dogovoreno je da će Perak u 2002. dobiti 8000 eura, u 2003 8500 eura, te 12.500 eura i automobil vrijedan 10.000 u 2004. godini.

Perak i njegova obitelj od Robetra Prosinečkog do sada su dobili samo 4000 dolara tijekom 2002., a ostali novac i obećani automobil nikada nisu vidjeli. Zbog toga u zadnjih nekoliko mjeseci preko svog odvjetnika pokušavaju doći do Prosinečkog, kako bi naplatili barem jedan dio dogovorenog iznosa.  Perakovi i Prosinečki nisu uspjeli naći rješenje za nastali problem. Prosinečki je ponudio da se ugovor raskine bez ikakve nadoknade štete.

Proslavljeni nogometaš, kako se čini, zaboravio je da u ugovoru piše da je "stranka koja prouzroči raskid ugovora obvezna drugoj strani nadoknaditi troškove ulaganja, kao i svu štetu koja bi time nastupila, u najmanjem iznosu od 500.000 eura".

"Mislio sam da je taj slučaj riješen, pa moram nazvati brata da provjerim o čemu je riječ" – kratko je komentirao Prosinečki za Večernji list.

Pročitajte više