Protiv Njemačke bez Šokote, Tudora i Kranjčara, vjerojatno i Rapaića

HRVATSKA reprezentacija protiv Njemačke neće moći nastupiti u sastavu kojeg je odredio Barić prije nekoliko dana jer su trojica iz tog sastava ozlijeđena, Rapaić, Šokota i Tudor. Niko Kranjčar neće debitirati za reprezentaciju.

Za Tudora i Kranjčara se znalo da su ozlijeđeni, no pretpostavljalo se kako će s njima biti sve u redu. Što će biti s Milanom Rapaićem još se ne zna, on nije niti jučer igrao u Serie A, no Barić pretpostavlja da će doći.

Rapaić je prije dva tjedna na utakmici protiv Perugie zadobio ozljedu gležnja nakon grubog starta s leđa. Navodno se oporavio, no još nije potpuno spreman, a upitno je i hoće li biti spreman za utakmicu protiv Njemačke. Umjesto Rapaića mogao bi zaigrati Marko Babić.

Igor Tudor doći će u Split, ali sigurno neće igrati. Tudor je prije nekoliko dana u četvrfinalu talijanskog Kupa osjetio zatezanje zadnje lože s kojom je i ranije imao problema.

Niko Kranjčar došao je na prozivku jučer u Sheraton, no on će biti spreman tek za pet-šest dana, pa u Split nije otputovao.

Tomo Šokota sinoć se na utakmici između Benfice i Porta ozlijedio. Nakon jednog duela u 71. minuti susreta Šokota je izašao iz igre i odmah je otpraćen u bolnicu, a prema prvim informacijama ozljeda nije teška, ali Tomo neće biti spreman za utakmicu s Njemačkom.

U zagrebačkom hotelu Sheraton jučer se okupila tek nekolicina reprezentativaca: Pršo, Živković, Leko, Tokić , Babić i Kranjčar. Iako su iz Zagreba za Split trebali krenuti i Olić, braća Kovač i Šimunić, oni se do polaska aviona nisu pojavili u zagrebačkoj Zračnoj luci, pa se njihov dolazak očekuje danas.

Barić je još jednom ponovio kako će se svi trebati dokazati, bez obzira na ime i dosadašnje prikazane igre, te rekao kako svakom mora bit jasno da mora dati puno više nego dosad.

Pročitajte više