Prvi čovjek Primere: Superliga? Pijani projekt vlasnika bogatih klubova

Foto: Epa

PRVI čovjek Primere, Javier Tebas, u velikom intervju za španjolski Goal odao je veliko priznanje Lionelu Messiju rekavši da će pokrenuti inicijativu da se nagrada za najboljeg igrača La Lige nazove po argentinskom čarobnjaku.

"Sviđa mi se ta ideja, trebali bismo razmisliti o tome. Pa mislim da će Messi biti najbolji u povijesti nogometa, odnosno već je", rekao je Tebas, pa je dodao:

"Neki pričaju o Neymaru, no on već ima 26 godina, a koliko se sjećam, Messi je za Barcelonu počeo igrati puno mlađi i iznenađuje nas svake godine. Doima se kao da nema granica, igra na najvišoj razini. On je najbolji i mislim da bi se trebala napraviti nagrada za najboljeg igrača svake sezone nazvana po Messiju. Ako je Zarrina za najboljeg strijelca... Mislim da je ovo odlična ideja!"

U nastavku intervjua čelni čovjek Primere se okomio na ideju Superlige, zatvorenog natjecanja u kojem bi sudjelovali najjači klubovi Europe.

"Europska Superliga bila bi kraj La lige, ali i Lige prvaka. Ovo kažem jasno i grubo jer želim da me svi razumiju. Superliga je nešto poput pijanog projekta koji napraviš u kafiću u 5 ujutro, to je projekt nekolicine predsjednika velikih klubova", kazao je Tebas, pa je nastavio:

"Postoje mnogi argumenti protiv Superlige. Na prvu se čini sjajno, no veliki klubovi poput Bayerna ili Real Madrida su svoju slavu stekli upravo dominacijom u nacionalnoj ligi, osvajanjem domaćih prvenstava. To je njihova povijest. Neke će se ekipe u Superligi naći na devetom ili desetom mjestu. Mislite da je Real - Manchester United super utakmica, ali to može biti dvoboj jedanaeste i desete momčadi lige. Baš me zanima koliko će navijača ostati nakon pet godina."

Pročitajte više