Prvi čovjek UFC-a: Jones je bio spreman na borbu s Miočićem

Foto: Youtube/Screenshot

PREDSJEDNIK UFC-a Dana White imao je pune ruke posla nakon debakla koji se dogodio u samom vrhu teške kategorije. Priredbu koja je trebala donijeti okršaj za teškaški pojas, osim Stipe Miočića, pokušao je spastiti i Jon Jones koji se ponudio uskočiti u meč protiv američkog Hrvata. Iako su se neko vrijeme širile lažne glasine prema kojima je Stipe odbio tu borbu, Dana White je objasnio što se točno dogodilo u tom slučaju.

Nakon što su se Cain Velasqeuz, a zatim i Fabricio Werdum povukli iz borbe za teškaški naslov, Stipe Miočić je ostao bez protivnika i prilike da se već početkom veljače okiti prestižnim pojasom. Jedan od boraca koji su se ponudili uskočiti bio je Jon Jones, bivši prvak u poluteškoj kategoriji i po mnogima najbolji borac današnjice.

“Jon Jones se nakon otkazivanja borbe ponudio uskočiti u meč sa Stipom Miočićem za privremeni teškaški pojas, a ja sam mu odgovorio da ćemo pričekati dvoboj između njega i Cormiera s kojim će se boriti kasnije ove godine“, izjavio je White.

Iz ovog bi se dalo zaključiti da je Jones, unatoč najavama kako ga samo zanima borba za pravi pojas, ipak bio spreman i nastupiti za onaj privremeni. Situacija u kojoj su Velasquez i Werdum ostavili cijelu priredbu na cjedilu rezultirala je njenim premještanjem s PPV-a na FOX Sports 1, ali i promjenom imena iz UFC 196 u UFC Fight Night 82 (Hendricks vs. Thompson).

Pročitajte više