skijanje

Prvi Hrvat na postolju nakon Kostelića: "Bacio sam se ful gas, bez respekta"

Foto: EPA

FILIP ZUBČIĆ ostvario je rezultat karijere uzevši drugo mjesto u subotnjem veleslalomu u Adelbodenu.

Mladi hrvatski skijaš premijerno se popeo na postolje odskijavši prethodno fantastičnim vremenom na jednoj od najzahtjevnijih staza u veleslalomu. Bio je to najbolji rezultat poslije ere Ivice Kostelića.

"Bilo je sjajno ući u cilj kao vodeći. Rekao sam si da ovo mora biti postolje. Kada je Kranjec ušao ispred mene, rekao sam da će pobijediti jer je sjajno odskijao. Dok sam čekao posljednju dvojicu, puls mi je bio veći nego na stazi ili startu. 

Kad sam vidio da je Borsotti ušao iza mene, došlo je olakšanje i sreća", kazao je Filip za HRT.

Nakon prve vožnje bio je sedmi, a nakon toga se bacio na glavu, što se i vidjelo u njegovoj vožnji.

"Nisam imao prevelik pritisak, uvijek postoji mali jer sam bio tri desetinke blizu pobjednika, ali bacio sam se ful gas bez respekta. Osjećao sam se već u prvoj vožnji odlično. Dao sam sve od sebe, možda mi je i postavka pomogla u drugoj vožnji jer je bila malo zatvorenija, što mi odgovara. 

Odlično sam se snašao. Nema vremena ni za slavlje ni za euforiju, sezona je još duga. Sad je krenuo onaj naporniji dio sezone, a otvorio sam ga super. Sad idemo i slalom napasti i idemo do kraja sezone što jače odraditi, što bolje. Hladna glava i idemo utrku po utrku."

Pročitajte više