Prvi napadač Brazila u suzama i na štakama mjesec prije SP-a: Bojim se za moj san...

Screenshot: Twitter

RICHARLISON (25), sjajni napadač Brazila, koji je ljetos prešao iz Evertona u Tottenham za oko 60 milijuna eura i tako postao najskuplji igrač u povijesti kluba, ozbiljnije je ozlijedio list na prvenstvenoj utakmici bivšeg i aktualnog kluba. Prije nego što je na štakama napustio stadion Spursa, pored novinara je prošao vidno uplakan. Jasno je i zašto. 

Brazilu je do otvaranja SP-a protiv Srbije ostalo još premalo vremena za Richarlisonov oporavak

Brazil prvu utakmicu SP-a igra 23. studenog protiv Srbije, a teže ozljede ovog dijela noge zahtijevaju više od mjesec dana pauze. Tottenhamov trener Antonio Conte je nakon utakmice izjavio da će Richarlison sigurno propustiti iduću utakmicu, protiv Manchester Uniteda. 

Brazilski mediji javljaju da prve prognoze nisu obećavajuće, a vidjelo se to i po Richarlisonovom priznanju novinarima u miks zoni stadiona. "Bojim se da bih mogao propustiti SP. Teško mi je govoriti jer je do njega ostalo jako malo. Samo mjesec dana do ostvarenja mog sna. Svakog dana radimo i pripremamo se, ali i pazimo da se nešto loše ne dogodi. I onda mi se desi ovakva ozljeda..."

U momčadi krcatoj sjajnim napadačima Richarlison je nezamjenjiv i efikasan špic

Brazilu bi Richarlisonov izostanak s SP-a bio ogroman hendikep jer on je igrač koji je u 38 nastupa za reprezentaciju postigao 17 i namjestio sedam golova. Zbog ozljede je propustio većinu drugog dijela kvalifikacija za SP, ali se onda vratio u zadnje dvije te u njima postigao tri gola. U četiri prijateljske pripremne utakmice ovog ljeta, posljednjim provjerama pred SP, postigao je četiri i namjestio dva gola.

Koliko je Richarlison bitan za Brazil svjedoči i to što je izborniku Titeu centralni napadač ili špic i to doslovno, s brojem devet. U superofenzivnom Brazilu on je dakle najistureniji, a iza njega su Vinicius, Neymar, Raphinha i Lucas Paqueta. Richarlison je toliko nedodirljiv da izbornik zbog njega više ne zove sjajnog Gabriela Jesusa. 

Pročitajte više