Prvi strani predsjednik u HNL-u: Pulski Abramovič Istri obećao Europu!

NA jučerašnjoj sjednici Skupštine NK Istre 1961 izabran je novi predsjednik kluba, Rus Mihail Ščeglov, bivši čelnik moskovskog Spartaka i Khimkija.



Potvrdile su se najave posljednjih mjeseci da veliki ruski sponzor dolazi u Pulu pomoći hrvatskom prvoligašu. Pulski "Abramovič", kako su ga mediji najavljivali, izabran je za novog predsjednika, dok je Darko Jergović s te funkcije prešao na funkciju izvršnog dopredsjednika. Ivan Herak bit će predstavnik kluba u Udruzi prvoligaša i skupštini HNS-a.

Na skupštini je usvojena i odluka o preregistraciji kluba iz udruge građana u sportsko dioničko društvo, što je prvi korak prema konačnoj privatizaciji kluba. Taj bi proces trebao trajati oko godinu dana. Ovo je prvi slučaj u povijesti hrvatskog sporta da je stranac izabran za predsjednika kluba.

Potpisanim ugovorom između 50-godišnjeg ruskog poduzetnika i Istre 1961, Ščeglov je postao glavni sponzor kluba za sljedeće četiri godine sa 800.000 eura godišnje. Igračima će do kraja godine biti isplaćen veći dio dugova, a u siječanjskom prijelaznom roku trebala bi stići pojačanja koja će pomoći osigurati ostanak u Prvoj HNL.

"Želim pomoći Istri 1961 da postane stabilan prvoligaš, a za nekoliko godina da napravi iskorak u Europu. Uz novi stadon i podršku grada čini mi se kao realan cilj. Volim Pulu i želim jednog dana ovdje živjeti", rekao je Ščeglov.

Pročitajte više