Lige petice

PSG prišao Lilleu na bod kolo prije kraja, Kovač korak bliže Ligi prvaka

Foto: FEP Panoramic/Guliver Images

PRETPOSLJEDNJE kolo francuske Ligue 1 obilježio je kiks Lillea kojim mu se PSG približio na bod zaostatka. Lille je na domaćem terenu odigrao 0:0 protiv Saint-Etiennea i sada je na 80 bodova, dok Paris Saint-Germain ima 79.

PSG je bez problema na domaćem terenu pobijedio Reims 4:0. Posao mu je olakšao gostujući nogometaš Yunis Abdelhamid koji je dobio crveni karton u 10. minuti. Golove su postigli Neymar iz penala u 13., Kylian Mbappe u 24., Marquinhos u 68. i Moise Kean u 90. minuti

Monaco je kod kuće pobijedio Rennes 2:1 i zadržao treće mjesto, koje vodi u Ligu prvaka. Golove su zabili Wissam Ben Yedder u 16. i Aleksandr Golovin u 29. minuti, dok je za Rennes u 68. minuti pogodak postigao Benjamin Bourigeaud.

Lyon je preokretom došao do pobjede 5:2 na gostovanju kod Nimesa. Moussa Kone je doveo domaće u vodstvo u petoj minuti, ali do 24. minute Lyon je već bio u prednosti od dva razlike te je do kraja utakmice nije ispustio. Dva je gola zabio Lucas Paqueta, a po jedan Memphis Depay, Houssem Aouar i Islam Slimani. Za Nimes je još jedan gol dodao Kone.

Odluka o naslovu i Ligi prvaka pada u posljednjem kolu

Iako je Lille kiksao, i dalje ovisi sam o sebi. Ima bod prednosti te mu je ako pobijedi na gostovanju kod Angersa u posljednjem kolu naslov zagarantiran. PSG ima bod manje te će gostovati kod Bresta i nadati se da će Lille ponovo prosuti bodove. U slučaju da PSG i Lille budu bodovno izjednačeni, odlučivat će gol-razlika, po kojoj su Parižani trenutno bolji za čak 16 golova. Ipak, to se može dogoditi samo u slučaju da PSG odigra neriješeno, a Lille izgubi.

Monaco i dalje teoretski nije ispao iz utrke za naslov, ali da bi bio prvi, Lille i PSG bi morali izgubiti svoje utakmice, a Monaco bi morao nadoknaditi šest golova slabiju gol-razliku od Lillea. Fokus Nike Kovača bit će na zadržavanju trećeg mjesta, koje vodi u Ligu prvaka. Za to će mu najvjerojatnije trebati pobjeda na gostovanju kod šestoplasiranog Lensa. Lyon ima samo bod manje, a u posljednjem će kolu ugostiti Nicu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više