LIGE PETICE

PSG tužio Evru UEFA-i zbog slavlja, Francuz odgovorio teškim uvredama

Foto: Guliver Image/Getty Images

PSG-ovo ispadanje od Manchester Uniteda glavna je nogometna tema proteklog tjedna.

Tom prilikom, Patrice Evra je bio na stadionu i snimio svoje veliko slavlje nakon Rashfordovog gola kojim je United prošao dalje.

S obzirom na to da je već s godinu dana preselio u okolicu Pariza gdje je odrastao, dio francuske javnosti jako mu je zamjerio taj čin, proglasivši ga "nepatriotskim".

Ali sapunica je sada dobila i svoj nastavak.

Evra je s javnosti podijelio saznanje da ga je netko iz pariškog kluba zbog toga prijavio UEFA-i. Bilo je to sasvim dovoljno da Evra snimi novi video u kojem se izruguje PSG-u oponašajući dječji plač, njihovom predsjedniku i "šminkerima" koji su na tribinama zamijenili prave navijače.

U šestominutnom video, između ostalog, rekao je: "Ljudi, ovo je veliki trenutak za povijest nogometa - PSG me tužio UEFA-i zbog slavlja. Ajmo prestati sa sranjima. Nasser, ti, kao veliki predsjednik i čovjek koji voli PSG, trebao bi izvući giljotinu. Otpusti čovjeka koji me prijavio, ovo je jednostavno smiješno."

"Već su me nekoliko puta pokušali uništiti. 2010. godine zbog incidenta s busom, 2014. nakon poraza od Ukrajine (2:0). Napisat ću autobiografiju i pojasniti sve to. Sjećam se koliko je ljudi iz saveza došlo baš meni nakon tog poraza i molilo me: 'Patrice, pomozi nam, ti si jedini koji ih može uvjeriti da nam ne daju otkaz. Molimo te, daj im obiteljsko zlato, probaj nas spasiti', na što sam im rekao: 'Ne brinite, pobijedit ćemo: u uzvratu. Pogriješio sam, pobijedili smo 3:0.'"

"Danas ne trebate ići u Hollywood da biste vidjeli poznate osobe. Dovoljno je da dođete na PSG-ov stadion. Leonardo Di Caprio, Jay-Z, čak i Jean Paul Belmondo sa svojim psom je tamo. S druge strane, nećete vidjeti na tribini gotovo nijednu igračku legendu i ljude koji su ostavili stvaran trag u tom klubu. To je sramota. Nasseru, prestani sa svojim sranjima i počni čistiti u svom klubu."

"Ja sam fan PSG-a, ali klub postaje smiješan. Ja sam iz Pariza, ja sam Parižanin. I sigurno volim taj klub više od tipa koji me je prijavio. Želim saznati tko je on, za dobrobit nogometa. Što je ovo, k vragu, klub koji vode majmuni?!"

 

Pročitajte više