LIGA PRVAKA

PSG večeras bez navijača: Prijeti im 4. ispadanje iz osmine finala LP-a u nizu

Foto: EPA-EFE

VEČERAS se nastavljaju uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka. PSG je pod velikim pritiskom, kod kuće dočekuje Borussiju Dortmund nakon poraza 2:1 u prvoj utakmici u Njemačkoj.

Dodatni hendikep je to što će igrati bez podrške domaćih navijača zbog mjera prevencije širenja koronavirusa. PSG je posljednji put prošao osminu finala Lige prvaka 2016. kada je izbacio Chelsea, a potom je redom ispadao od Barcelone, Reala i Manchester Uniteda.

Uz to Kylian Mbappe je upitan za utakmicu, zadnjih dana nije trenirao zbog angine, a testiran je i na koronavirus.

"Kylian je bolestan, ima anginu, tako da ćemo vidjeti kako će se osjećati. Thiago Silva je trenirao, ali još nismo odlučili hoće li igrati. Igramo bez navijača, u ovakvoj utakmici to je vrlo važno jer bismo stvorili posebnu atmosferu na utakmici. Moramo se prilagoditi, ali i dalje je to nogometna utakmica, imamo samopouzdanje da ćemo pobijediti. Napadačka smo ekipa i to ćemo napraviti. Ako pobijedio 1:0, bit ću najsretniji čovjek, ali naravno da ćemo tražiti i bolji rezultat."

Susret je najavio i golman PSG-a Keylor Navas.

"Mislim da mentalno moramo biti vrlo jaki, igrati sa samopouzdanjem i pružiti najbolju moguću partiju. Samo zajedničkom igrom možemo pobijediti. Ujedinjeni smo, želimo pobijediti, ali za to će biti potreban velik trud."

Na kraju je riječ dobio Thiago Silva.

"Još u Dortmundu se znalo da igramo protiv odlične ekipe. Igrali su nevjerojatne utakmice i imaju jako kvalitetne igrače. Mi smo u Dortmundu igrali dobro, ali ne odlično. Sezona nam je jako dobra, i dalje smo u igri za sve trofeje."

Pročitajte više