HNL

Publika se vraća na Maksimir, istočna tribina neće biti otvorena

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U HRVATSKOJ od 17. lipnja navijači opet mogu ići na nogometne utakmice. Dinamo će u srijedu na Maksimiru od 19 sati u susretu protiv Slaven Belupa prvi ugostiti navijače od povratka HNL-a.

Klub je stoga objavio upute za navijače s obzirom na to da je Maksimir pretrpio i oštećenja od potresa.

"Dosadašnjim pregledom utvrđeno je da su tribine zapad, sjever i jug pretrpjele sekundarna oštećenja koja nisu izazvala opasnost od gubitka stabilnosti te se navedene tribine mogu nastaviti koristiti za sportske priredbe na stadionu. Na sjevernoj tribini moguću opasnost predstavljaju elementi staklene stijene na sjevernoj fasadi jer su se uslijed potresa pomakli iz svoje ravnine. Iz tog razloga, radi zaštite gledatelja, bit će građevinskom skelom natkriveni određeni dijelovi površine uz sjevernu fasadu", stoji u priopćenju Dinama.

Pregled istočne tribine još traje tako da će protiv Slavena biti otvorene tribine zapad dolje i gore, sjever dolje i jug, a nakon eventualne popune kapaciteta tribine jug, bit će otvorena tribina sjever gore.

Prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, broj gledatelja ne smije prelaziti trećinu kapaciteta stadiona pa će na svaku tribinu moći ući sljedeći broj ljudi:

Zapad dolje - kapacitet 2123 (vlasnika godišnjih ulaznica 2728)

Zapad gore - kapacitet 1444

Sjever dolje - kapacitet 1650 (vlasnika godišnjih ulaznica 1318)

Sjever gore - kapacitet 1503

Jug - kapacitet 1310

Prioritet preuzimanja besplatnih ulaznica za utakmicu imat će vlasnici godišnjih ulaznica. Tribine će se popunjavati prema redoslijedu preuzimanja besplatnih ulaznica, prioritetno za vlasnike godišnjih ulaznica, a nakon završetka takve procedure u prodaju će biti pušten preostali broj ulaznica.

Ostatak preporuka uputa i cijene ulaznica za utakmicu možete pročitati OVDJE

Pročitajte više