Rakitić: Htio sam se odužiti treneru na povjerenju, sve je dobro ispalo

TEK PRED početak utakmice u Stuttgartu, Ivan Rakitić saznao je da će startati u uvodnoj momčadi Schalkea. Potom je u pobjedu 2:1 utkao bundesligaški ovosezonski prvijenac.

> Video: Rakitić ovosezonskim prvijencem otvorio Schalkeu put prema trijumfu kod Stuttgarta

Želio se hrvatski nogometni reprezentativac zahvaliti treneru Felixu Magathu na ukazanom povjerenju, a učinio je to baš po volji stratega koji je prošle sezone osvojio naslov njemačkih prvaka s Wolfsburgom.

"Htio sam se treneru nekako odužiti na povjerenju i pomoći momčadi da dođe do pobjede. Sve je dobro ispalo", izjavio je Rakitić, koji je u cijeloj prošloj sezoni zabio tej jedan prvenstveni pogodak, za službene internetske stranice kluba iz Gelsenkircehna.

"Od prve smo sekunde težili pobjedi i nismo bježali od borbe. Bilo je jasno da će Stuttgart učiniti sve da dođe do tri boda, međutim, bili smo dovoljno jaki da ovu utakmicu odlučimo u svoju korist. Pogodak sam želio proslaviti s navijačima koji nam pružaju nevjerojatnu potporu", objasnio je svoj trk prema tribini na kojoj su bili smješteni navijači gostujućeg sastava.

Podsjetimo, Rakitić je pogodio za 1:0 u 24. minuti utakmice iskoristivši prije toga poklon gostujućeg nogometaša Celozzija, koji mu je samo primirio loptu malo izvan peterca nakon ubacivanja Rafinhe. Rakitić je primio loptu i topovski pogodio pod gredu...

Pročitajte više