LIGE PETICE

Nesuđeni trener Milana zbog kojeg je otišao Boban raskinuo je ugovor s Leipzigom

Foto: EPA

RALF RANGNICK mjesecima je pregovarao s Milanom o preuzimanju uloge trenera i sportskog direktora, a Zvonimir Boban morao je napustiti klub nakon intervjua u kojem je kritizirao direktora Ivana Gazidisa jer s Nijemcem pregovora iza njegovih leđa.

Nedavno je Rangnick otpao kao opcija kad je Milan potvrdio da će produljiti ugovor sa Stefanom Piolijem, što se već u startu pokazalo kao dobar potez jer je na temelju tog poteza i Zlatan Ibrahimović odlučio ostati na San Siru.

Ipak, bez obzira na to što mu je propao angažman u Milanu, Rangnick je raskinuo ugovor s Red Bull Leipzigom, u kojem je radio kao direktor. Ugovor mu je vrijedio još godinu dana.

Dosta mu je direktorske fotelje, želi natrag na klupu

Razlog za raskid je Rangnickova želja da ponovno radi kao trener, a La Gazzetta dello Sport piše kako bi preferirao odlazak u englesku Premier ligu.

Rangnicku su 62 godine, kao trener radio je od 1983., a vodio je njemačke klubove poput Stuttgarta, Hannovera, Schalkea i Hoffenheima. Posao u Milanu ili u Premier ligi bio bi mu prvi inozemni angažman.

Pročitajte više