NAVIJAČI

"Rasistički gadovi, crnac vam je zabio gol!"

Foto: EPA

UŽASNI rasistički ispadi bugarskih navijača prema tamnoputim engleskim nogometašima na stadionu Vasil Levski u Sofiji obilježili su utakmicu Bugarska - Engleska 0:6 u kvalifikacijama za Euro.

Majmunsko hukanje i nacističko salutiranje svaki put kada bi neki od engleskih igrača tamne boje kože imao loptu tjerali su suca Ivana Bebeka da dva puta prekida meč. Ali to nije pomagalo, kao ni molbe bugarskog kapetana Ivelina Popova navijačima svoje reprezentacije da prestanu s vrijeđanjem gostiju.

Naravno, ni engleski navijači nisu ostali dužni na vrijeđanje domaćih. Krenulo je već na zagrijavanju. Kada je s razglasa pročitana obavijest da će u slučaju rasističkog ponašanja meč biti prekinut, bugarski navijači to su popratili zaglušujućim zvižducima. Englezi su im na to odgovorili skandiranjem: "Vi rasistički gadovi, znate tko ste."

S istim povicima engleski navijači reterirali su bugarskima na svaki njihov majmunski huk. A to što su se tamnoputi engleski nogometaši za uvrede bugarskih navijača osvetili tako što su njihovoj reprezentaciji zabili tri gola, popratili su skandiranjem "Tko je zabio rasistima? Jebeni Sterling!"

Pročitajte više