transferi

"Razočaran sam kako Manchester prikriva poraz. Haland nije htio u United"

Foto: Getty Images

BORUSSIA DORTMUND objavila je u nedjelju bombastičnu vijest. 

Erling Braut Haland potpisao je za njemački klub i odabrao tamo nastaviti karijeru. Izabrao je mladi Norvežanin klub po mjeri jer kako god gledali, ovaj potez logičniji je i isplativiji nego da je otišao u Juventus ili Manchester United, pa i Red Bull Leipzig, koji su se spominjali kao moguće destinacije poslije sjajne jeseni u Salzburgu.

Sama pomisao na to kakvu će napadačku snagu imati Lucien Favre u Dortmundu sada obara s nogu. Marco Reus, Jadon Sancho, Thorgan Hazard, Julian Brandt i - Haland. 

Sin norveške legende Alfa-Ingea Halanda plaćen je 20 milijuna eura, ali Borussia je isplatila još 15 milijuna Halandovu agentu Minu Raioli te još 10 igračevu ocu A, dugogodišnjem premierligaškom braniču. Dakle, ukupno ga je platila 45 milijuna.

"Ne znam je li Manchester United pričom kako smo tražili da se ubaci otkupna klauzula pokušavao pokriti gubitak, ali smatram čudnim i razočaravajućim ako tome pribjegava. Ako želi kriviti druge - neka. Neka krive mene, ali nogomet je sretan. Odlučio sam se za što sam se odlučio, poštujući normalan proces", ističe u prvom obraćanju javnosti po završetku posla Mino Raiola, agent mladog golgetera.

Raiola je agent i drugim krupnim zvjerkama u svijetu nogometa, između ostalih i Paulu Pogbi zbog čeka su se na Old Traffordu nadali da će igrajući na tu kartu privoljeti strijelca 28 golova u 22 utakmice. Međutim, ne samo da nisu uspjeli u tom naumu, već bi mogli izgubiti i Francuza.

Zloglasni Talijan ističe da nije zaratio s Unitedom

"Poslije svega, između Eda Woodwarda i mene nije došlo do narušavanja odnosa. Vodili smo normalne pregovore, a igrač je odlučio izabrati drugi put. Manchester je bio klub s kojim je imao najizravniji kontakt od svih zainteresiranih. United je najviše razgovarao s Halandom.

Svi su bili u prilici osobno razgovarati s Erlingom, posebno smo htjeli da se to dogodi s Manchesterom zbog njegovog odnosa sa Solskjaerom", podsjetio je Raiola da je Haland bio član Moldea u vrijeme kad je aktualni trener Crvenih vragova sjedio na klupi norveškog kluba.

Raiola kaže da novac nije bio ključan u Halandovu izboru kluba

Pokazatelj da Haland razmišlja racionalno i postepeno u razvoju svoje karijere je i sljedeća izjava njegovog agenta.

"Haland je u ovom trenutku osjetio da Old Trafford nije pravi izbor za njegovu karijeru. Ništa nije upereno protiv kluba, ni protiv Solskjaera. Opredijelio se za Borussiju i sretan sam zbog momka, budući da je došao u klub u koji je želio, u ovom trenutku najbolji za njegov razvoj. Da je htio ići u Manchester, imao bih obvezu dovesti ga u Manchester, ali - nije", kazao je zloglasni Talijan pa dodao:

"Kad imate samo 19 godina, možda ne želite odmah ići u Premier ligu. Ponuda Manchester Uniteda bila je dobra. Izbor uopće nema veze s ekonomskim razlozima. Jednostavno, momak je u ovom periodu karijere odabrao Borussiju", dodao je Raiola. 

Pročitajte više