Razočarani Giriček: Nema veze što nisam kapetan

GORDAN GIRIČEK neće biti kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije već dokapetan, a kapetansku vrpcu nosit će Nikola Vujčić. Odluku o dodijeljivanju kapetanske dužnosti objavio je danas na pressici na Bjelolasici izbornik košarkaške reprezentacije Neven Spahija, a Gordan Giriček je u razgovoru nakon pressice za Index.hr rekao kako nije razočaran što nije imenovan kapetanom momčadi, iako je izraz njegova lica govorio drugačije.

Pomalo čudi podatak da je stručni stožer danas rekao kako glavni cilj reprezentacije nije osvajanje medalje u SiCG, već plasman na košarkaško Svjetsko prvenstvo koje se igra u Japanu. Odlazak u Japan plemenit je cilj, ali, prije nego što je Europsko prvenstvo počelo reći kako našoj reprezentaciji nije cilj medalja u najmanju ruku je neobično.

Gordan Giriček je rekao kako će momčad nastojati uhvatiti 6. mjesto na prvenstvu, a kao favorite istaknuo je reprezentaciju Srbije i Crne Gore. Ipak, očekuje kako će istočni susjedi igrati pod velikim pritiskom, kako zbog domaće publike, tako i zbog obrane naslova europskih prvaka iz 2001. godine.

Dosadašnji tijek priprema reprezentacije za predstojeće EP u SiCG potvrdio je odličnu formu većine naših igrača, kao i izvrsnu atmosferu koja vlada u reprezentaciji, naglašeno je na današnjoj konferenciji za novinare na Bjelolasici.

Nakon priprema u Hrvatskom olimpijskom centru na Bjelolasici i kratkog odmora, reprezentativce čeka zgusnut raspored koji treba jamčiti izvrsnu uigranost za EP. Sredinom kolovoza selekcija odlazi u Zadar, odakle kreće na iznimno jaki turnir u Italiju gdje će ih u Porto San Giorgiu čekati Italija, Grčka i Latvija. Potom slijedi povratak u Hrvatsku, u Selce, i provjera protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine u Crikvenici.

Od 25. do 28. kolovoza hrvatski će košarkaši na turniru u Srbiji i Crnoj Gori odmjeriti snage s domaćinom, Litvom i Slovenijom. Nakon kratkog odmora i treninga u Zagrebu, košarkaši odlaze u Španjolsku na završno brušenje igre u utakmicama protiv Španjolske i Grčke.

Pročitajte više