Real došao do polufinala preko blijedog Modrića i dobrog Ćorluke

REAL je zgazio Tottenham nenadoknadivom (4:0) razlikom, koja nije plod igrača više, nego nekoliko klasa više od protivnika. I do Crouchevog isključenja u 15. minuti, Spursi su jedva dotakli loptu. U tome im definitivno nije pomogao loši Luka Modrić.

Već na zagrijavanju krenulo je loše za Tottenham - ozlijedio se jedan od dva ključna igrača, Aaron Lennon. Harry Redknapp je prije utakmice najavio da će njegova šansa protiv Reala (kao i svih europskih protivnika) biti u maksimalnom korištenju krila. Bez jednog je ostao i prije nego što je utakmica počela, a drugi je prvi put s loptom viđen oko 15. minute. Bale se kasnije razbudio, ali nije mogao sam, odnosno bez pomoći Luke Modrića. Tottenhamov playmaker mogao je bolje reagirati i kod prvog gola Reala, kada je praktično zabio autogol na crti nakon kornera.

Deset minuta poslije Peter Crouch je doživio pomračenje uma. Napravio je dva glupa prekršaja (na Ramosu i Marcelu) i zaradio dva žuta kartona u razmaku od samo osam minuta i nakon što su ostali bez jedinog napadača, bilo je samo pitanje kojom će razlikom Spursi izgubiti.

Osim dva lijepa dupla pasa s Baleom, Luku smo primijetili po tome što je imao nekoliko netočnih dodavanja, od kojih je najgore po Tottenham završilo ono u 72. minuti, nakon kojeg je Di Maria zabio treći Realov gol. Vedran Ćorluka imao je užasno težak zadatak - čuvati Ronalda i pomagati u kroćenju igrača utakmice Marcela.


Za razliku od Modrića, Ćorluka je jako dobro obavio posao. Ronaldo mu je samo jednom pobjegao i morao ga je zaustaviti faulom, a bio je jedini igrač Tottenhama koji je u dva navrata uspio blokirati nezaustavljivog Marcela, čiji je svaki centaršut s lijeve strane bio "pola gola". Nažalost, ozlijedio se dvije minute prije kraja. Jedini igrač Tottenhama koji zaslužuje visoku ocjenu je centralni branič Michael Dawson. Herojski je branio gol, uklizavao i barem desetak puta blokirao opasne udarce na gol.

Uz Marcela, junak utakmice bio je naravno dvostruki strijelac Emanuel Adebayor. Napadač otpisan u Cityju i doveden na posudbu u Real samo zbog toga što se Higuain ozlijedio, postao je neočekivani spasitelj Mouruinhove sezone u Madridu. Njegova dva gola glavom (u 5. i 57. minuti) su došla u idealnim trenucima - prvi na samom početku utakmice, a drugi u vrijeme kada je brojčano i kvalitetom inferiorni Tottenham uspostavio ravnotežu.

Liga prvaka, četvrtfinale, prva utakmica:

Real Madrid - Tottenham 4:0 (Adebayor 5, 57, Di Maria 72, Ronaldo 87)

Sastavi:

REAL

Casillas; Ramos, Pepe, Carvahlo, Marcelo - Di Maria, Xabi Alonso - Ozil, Khedira, Cristiano Ronaldo - Adebayor

TOTTENHAM

Gomes; Ćorluka, Gallas, Dawson, Assou-Ekotto - Lennon, Sandro, Modrić, Bale - Van der Vaart - Crouch

Pročitajte više