ŠPANJOLSKI KUP KRALJA

REAL MADRID - REAL SOCIEDAD 3:4 Gosti u spektaklu napravili senzaciju u Kupu

Foto: EPA

REAL MADRID doživio je težak poraz u četvrtfinalu španjolskog Kupa kralja. Real Sociedad pobijedio je 4:3 na Santiagu Bernabeuu. Prvi put je Real Madrid primio četiri gola u jednoj utakmici pod vodstvom Zinedinea Zidanea.

Zidane je poslao kombinirani sastav i to ga je koštalo. Goste je predvodio Martin Odegaard, igrač koji je na posudbi iz Real Madrida.

Real Madrid - Real Sociedad Live Score

U 22. minuti Martin Odegaard zabio je za vodstvo gostiju nakon slabe reakcije domaćeg rezervnog golmana Alphonsea Areole kojem je lopta prošla kroz noge.

Odegaard i Isak razbili Realovu obranu

Onda je na scenu stupio 20-godišnji švedski napadač Alexander Isak. Igrala se 54. minuta kada je zabio za 2:0 poslije ubačaja Muguruze. Bio je to poluvolej mladog švedskog napadača koji je s deset metara sjajno pogodio.

Dvije minute kasnije Isak je ostao sam s desne strane i raspalio u rašlje Areole, nije Francuz imao šanse na takvu bombu.

Realu je privremenu nadu vratio Marcelo u 59. minuti. Lijevom nogom je naciljao sa sedam, osam metara u golmanov kut. Remiro je morao bolje reagirati na udarac Brazilca.

Kod Reala funkcionirali samo Brazilci

Međutim, novi šok za Blancose stigao je u 69. minuti. Bila je to lijepa akcija gostiju po desnoj strani gdje je veznjak Mikel Merino dočekao loptu na pet metara i lako zabio četvrti gol za baskijsku momčad.

U 79. minuti Brazilac Vinicius Junior zabija za 2:4, no sudac Lahoz poništava taj gol. Nacho je ubacio s desne strane, Vinicius je iz blizine glavom pogodio za smanjenje rezultata.

Ipak, tri minute kasnije Vinicius Junior probija lijevu stranu i ubacuje na drugu stranu gdje Rodrygo lako poentira za 2:4.

Nacho je postavio konačnih 3:4 nakon ubačaja s desne strane u jeku velikog pritiska madridske momčadi. Sociedad je u 96. minuti ostao bez Gorosabela nakon drugog žutog kartona, a igralo se osam minuta sudačke nadoknade.

Pročitajte više