reprezentacija

Španjolci tvrde da Real traži od Hrvatske izvješće za Modrića. HNS je odgovorio

Foto: S. Niketić / Pixsell

NAKON što Luka Modrić jučer u Rovinju nije do kraja odradio trening s ostatkom ekipe, raspisali su se španjolski mediji, koji iz minute u minutu prenose glavnu vijest iz hrvatske baze. Iako je glasnogovornik Tomislav Pacak čak i službeno reagirao i objavio da je Luka Modrić odradio trening prema dogovoru, Španjolci ne staju s nagađanjima je li s Realovim playmakerom sve u redu. 

Dva dana prije utakmice s Češkom u Glasgowu i uz sve probleme koje mora riješiti, hrvatski izbornik na sreću ne mora još razmišljati o najboljem igraču, hoće li biti spreman i hoće li igrati na poziciji koja mu odgovara. 

Tri mjeseca prije 36. rođendana kapetan Hrvatske sprema se za 71. utakmicu u godini dana. Od toga je 13 puta nastupio za reprezentaciju od 15 utakmica, a propustio je u dogovoru s izbornikom samo prijateljsko okupljanje u rujnu. 

"Luka Modrić je odradio cijeli trening. Drugi dan nakon utakmice radio je po posebnom programu zadnjih 20 minuta, dotad je odradio sve s ostatkom grupe", poručili su iz stožera reprezentacije.

No ono što se javno ne komentira i zbog čega Španjolci izbliza prate Modrićevo stanje je monitoring Real Madrida, koji prikuplja svaki detalj o Modrićevom angažmanu u reprezentaciji. Španjolski mediji objavili su da novi trener i njegov tim traže dodatne podatke i izvješća o Modrićevom stanju te izvještaje s treninga kako bi znali u kakvom stanju im se ključni igrači vraćaju u klub pred novu sezonu.

HNS: Real nema zahtjeva prema nama 

U stožeru reprezentacije tvrde da nema nikakvog pritiska niti im Real slaže prvu postavu. Vijesti o Modrićevoj poštedi, koje prenose Španjolci, u krugu reprezentacije dočekuju s podsmijehom.

"Nemamo nikakvih zaprimljenih zahtjeva", kratko nam je kazao glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak. 

Modrić je odigrao 90 posto utakmica u prošlih godinu dana, 70 od 78 mogućih i ovo prvenstvo želio je odraditi u naponu snage. Odgoda turnira za godinu dana pogodila je Hrvatsku više nego neke druge reprezentacije, a izbornik Dalić smjenu generacije odrađuje praktički u hodu, usred Europskog prvenstva.

"Lako je Luki Modriću biti šef, on je najvažniji dio ove momčadi i počašćen sam što je neke najveće domete prošao dok sam ja bio u reprezentaciji", kazao je Dalić.

Real sigurno prati njegovo stanje, no Modrić se neće štedjeti na velikom natjecanju s reprezentacijom koje bi mu moglo biti i posljednje u dresu Hrvatske.

"Motivira me što više slušam da moje vrijeme prolazi i odlučan sam da na Euru napravim nešto s Hrvatskom i da svoje iskustvo prenesem mladima koji to trebaju. Dok me izbornik treba i dok budem igrao dobro, ja ću uvijek biti tu", kazao je Modrić.

 

Pročitajte više