Redknapp: Ovo je ostvarenje sna!

MENADŽER Portsmoutha Harry Redknapp u prvim je izjavama nakon osvajanja FA Cupa istaknuo ulogu vratara Davida Jamesa i obrane koja je odolijevala pritisku Cardiffa.

Portsmouth je u finalu FA Cupa na Wembleyu svladao velški Cardiff s 1:0 pogotkom Kanua u 37. minuti. Osvajanju ovog trofeja, drugog u najstarijem klupskom natjecanju na svijetu, nakon što su pobjednici bili i daleke 1939. godine, svjedočilo je 25.000 navijača Pompeya na Wembleyu, no, mnogo je veći broj simpetizera ovog kluba koji nisu mogli na Wembley. Tako je na velikom video ekranu u Portsmouthu utakmicu gledalo čak 70.000 navijača, a nakon posljednjeg sučevog zvižduka nastalo je neopisivo slavlje u gradu.

Harry Redknapp, menadžer kluba, bio je presretan zbog ovog uspjeha, koji omogućuje njegovoj momčadi izlazak na europsku scenu, u Kupu Uefe sljedeće sezone.

"Ovo je ostvarenje mog sna, fantastičan dan za mene, moju obitelj, igrače i navijače. Cardiff je bio odličan protivnik, napravili su veliki pritisak i kreirali nam mnoge teškoće, ali je obrana moje momčadi bila fantastična!"

Posebno je priznanje odao vrataru Davidu Jamesu:

"David je sada legenda kluba. On je taj koji nas je vodio do prve pobjede u finalu FA Cupa nakon 69 godina!"

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više