Redknappov "mali genijalac" na Maksimiru, Plete i Tušo na Poljudu

JOŠ U subotu bio je glavna vijest otočkih medija nakon sjajne igre i gola koji je zaustavio veliku seriju Guusa Hiddinka, da bi nakon svega 24 sata prošetao zagrebačkim ulicama uoči okupljanja hrvatske reprezentacije. Osim najveće pobjede u sezoni, Redknappu je donio i zadovoljstvo prvog slavlja protiv Chelseaja nakon punih deset godina, a sebi naziv junaka dana u Premiershipu.

Avion iz Londona osim "malog genijalca" kako ga je njegov trenera nazvao, dopremio je i ostatak hrvatskog premierligaškog kvarteta: Ćorluku, Eduarda i Kranjčara te njihove bolje polovice.

Dudu je ogled protiv Newcastlea prosjedio na klupi iako je potpuno spreman i oporavljen nakon druge lakše ozlijede u nizu, a i Modrić je pred kraj bajke protiv Chelseaja zatražio zamjenu zbog manjih problema. No, obojica su spremni za gostovanje u Andori gdje su svi već unaprijed upisali bodove. Bilić može itekako biti zadovoljan.

Luka Modrić pozdravio se s Vanjom i otrčao na Dinamov stradion kako bi pogledao meč s Osijekom i pozdravio bivše poslodavce. To čini kada god može. Nije bio raspoložen za davanje izjava, a susret je pratio iz svečane lože, zajedno s glavnim tajnikom HNS-a Zorislavom Srebrićem i predsjednikom Vlatkom Markovićem. Bila je tu i Anica Kovač, supruga Roberta Kovača, kao i Nikky Vuksan, fiktivni voditelj Mamićeve menadžerske agencije.

Za razliku od Luke, Eduardo Dinamov stadion zaobilazi u širokom luku, ali je prilikom slijetanja u Zagreb ipak odvojio nešto vremena za medije. Elita je, međutim, obišla i Poljud: vatreni Hajdukovac Stipe Pletikosa nije propustio pogledati susret sa Zagrebom, a bio je u društvu Tome Ercega, nekadađnjeg golgetera i sportskog direktora Bijelih, te Igora Tudora, proslavljenog bivšeg hajdukovca i reprezentativca.

M.P.,D.R.
Foto: Boris Kovačev, Vladimir Dugandžić (Cropix)

Pročitajte više