HNK RIJEKA

Trener Rijeke: Jedna prodaja će se dogoditi, a može i još poneka

Foto: Screenshot HNK Rijeka YouTube

NOGOMETAŠI Rijeke danas su započeli s pripremama za drugi dio sezone koji počinje 19. siječnja gostovanjem kod Dinama na Maksimiru.

Riječani su trenutno četvrti na prvenstvenoj ljestvici s 13 bodova manje od vodećeg Dinama, ali i tri utakmice manje od hrvatskog prvaka. U Kupu je ostvaren plasman u četvrtfinale, a u Europa ligi je Rijeka osvojila četiri boda u skupini s Napolijem, Real Sociedadom i AZ Alkmaarom.

Riječani će u 14 dana priprema odigrati tri prijateljske utakmice

"Ja sam sretan kada igrači dođu nasmijani na prvi trening. To znači da je pauza bila dovoljno duga i da su se malo odmorili. Pauza je bila dovoljno kratka da nismo zaboravili sve što smo dobro radili. Dobro smo se odmorili, napunili baterije da možemo ići dalje jer imamo jako kratke pripreme. Nakon nekoliko treninga odmah idemo u natjecateljski ritam. Htio bih da u ovih 14 dana pred nama svi igrači budu zdravi da se maksimalno fokusiramo na ono što je bilo dobro. Napravili smo analizu, želimo popraviti stvari koje su bile loše i osjetio sam odličnu energiju po tom pitanju", rekao je trener Simon Rožman.

Njegova momčad će odraditi dva puta po pet dana priprema u Umagu te će odigrati tri prijateljske utakmice, protiv Fehervara 8. siječnja, slovenske Gorice 13. siječnja i Budafokijem dva dana kasnije.

Rožmanova želja je da se u ovoj nenormalnoj sezoni vrate navijači

"To će biti jedini mogući trening jer kad krenu utakmice bit ćemo u ritmu srijeda-nedjelja praktički do kraja sezone. Mladi smo, puni želje za dokazivanjem i želimo igrati svaka tri dana, što nam se sada događa. Možda će biti prvi put u HNL-u da neka momčad odigra toliko utakmica tako da će biti stvarno zanimljivo. Vjerujem da ćemo pronaći pravu atmosferu i pravu sliku na terenu koja će nam dati rezultate da ostvarimo sve ciljeve kluba", objasnio je Rožman i nastavio u istom smjeru.

"Mi ne počinjemo od nule, daleko od toga. Mi počinjemo s onim danom gdje smo stali i igrači su toga svjesni. Nadam se da će situacija s koronavirusom ići u smjeru toga da se što prije vrate navijači. To bi nam puno značilo u ovoj sezoni koja nije normalna. Mi možemo imati 29 utakmica do kraja sezone koliko može imati i Bayern ako uđe u finale Lige prvaka. Dovoljno je širok kadar, svi igrači će dobiti šansu i nadam se da će nam donijeti dobre rezultate."

Ako se zadovolje onim što su do sada napravili, Riječani su u velikom problemu

Pogled na prvenstvenu tablicu otkriva kako je Rijeci još uvijek dostižna i titula prvaka, a u Kupu brane naslov iz posljednje dvije sezone. Ni planovi Riječana nisu puno skromniji.

"Ciljevi kluba su transparentni, oni se znaju. Želimo biti u vrhu HNL-a, a u Kupu je uvijek malo utakmica do trofeja. Naš predsjednik je uvijek gladan trofeja kao i svi mi, tako da je Kup uvijek važan po tom pitanju. Ako se zadovoljimo onime što smo pružali do sada, onda smo u velikom problemu. Tražit ću više, bolje i brže jer mislim da smo se već navikli jedan na drugoga", mišljenja je Rožman koji će u prijelaznom roku sigurno izgubiti barem jednog igrača.

Najbliže odlasku iz kluba je veznjak Halilović

"U klubu smo dobro isplanirali prijelazni rok, spremni smo na sve situacije koje se mogu dogoditi. Jedna prodaja će se dogoditi, a može i još poneka. To je naš cilj i sretni smo jer znači da smo dobri. Radit ćemo u hodu i nikada ništa nije idealno kako bi trener htio", zaključio je Rožman.

Najbliže odlasku je u ovom trenutku veznjak Tibor Halilović kojeg želi nizozemski Heerenveen, a već su klub napustili Crnogorac Raspopović i Talijan Anastasio.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više