Rijeka domaćin XI. igara mladeži "Alpe-Jadran"

GRAD Rijeka bit će domaćin XI. ljetnih igara mladeži Alpe-Jadran koje će se održati u mjesecu lipnju 2004. godine.

Tu odluku danas su jednoglasno donijeli članovi Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na svojoj petoj sjednici pod predsjedanjem Zlatka Mateše. ´Za domaćinstvo su još konkurirali Dubrovnik, Pula, Osijek i Poreč, ali svakom od tih gradova nedostaju poneki sportski objekti, a Rijeka ima sve što je potrebno za organizaciju jedne takve priredbe´, rekao je Mateša.

Inače, na igrama će sudjelovati više od 1.000 mladih sportaša i pratećih osoba iz 14 regija Austrije, Italije, Mađarske, Njemačke, Švicarske te republika Slovenije i Hrvatske.

Istodobno je, po riječima Mateše, jednoglasno odlučeno da naš jedini sudionik ljednih i zimskih olimpijskih igara Igor Boraska bude naš predstavnik u Odboru mladih Europske navladine organizacije.

Predsjednik Mateša, rekao je kako na sjednici Vijeća, koja je bila zatvorena za javnost, nije bilo riječi o kandidatima za najuspješnije sportaše Hrvatske u 2002. godini. ´Ta odluka je donesena na četvrtoj sjenici Vijeća HOO-a 27. prosinca prošle godine, a imema najuspješnijih bit će obznanjena na svečanosti ´Velikog dana hratskog sporta´, koja će se u ponedjeljak, 20. siječnja s počektom u 20 sati održati u koncertnoj dvorani Vatoslav Lisinski´, rekao je Mateša odgovarajući na pitanje novinara o neuobičajeno dugoj sjednice koja je na dnevnom redu imala samo tri točke.

Glavni tajnik HOO-a Ivica Miočić-Stošić kazao je kako su danas uplaćeni svi zaostaci za 53. mladih sportaša korisnika individualnog programa posebne skrbi o mladima. ´Nakon što smo 29. prosinca prošle godine uplatili 1.200.000 kuna na žiro račune 39. potencijalnih olimpijskih kandidata, kojima smo time isplatiti sve zaostale stipendije za prošlu godinu, sada smo istu obavezu ispunili i prema mladim sportašima koji se nalaze u našem programu´, kazao je Miočić-Stošić napominjući da će neki od sportaša, koji u posljednje vrijeme nisu imali očekivane rezultate, ispasti s liste potencijalnih olimpijskih kandidata, a zamijenit će ih sportaši koji ipune norme HOO-a i svojih sportskih federacija.

Pročitajte više