hnl

Rijeka je oštećena protiv Hajduka. Strahonja: Awaziem je trebao dobiti drugi žuti

Foto: Screenshot/HRT

U DERBIJU 11. kola SuperSport HNL-a Hajduk je na Rujevici pred 5884 gledatelja pobijedio Rijeku sa 1:0 vrativši se na drugu poziciju na ljestvici, dok je Rijeka produžila seriju bez pobjede na čak deset kola. Pogodak odluke zabio je Chidozie Awaziem 51. minuti.

Nakon što je Gorica u kasnijem terminu osvojila bod na Šubićevcu Rijeka se vratila na dno tablice, a nastup suca Igora Pajača u HRT-ovoj emisiji komentirao je sudački ekspert Mario Strahonja: "Ispravna odluka suca Pajača, lopta je obrambenom igraču pala na glavu pa na ruku koja je bila u prirodnom pokretu ulijevo. To je nekažnjiva ruka, bila bi kažnjiva da mu je ostala iznad ramena.

Awaziem je trebao biti isključen

Pajač je sjajno ušao u utakmicu i procijenio ovu situaciju, ali u komunikaciji s VAR-om kod situacije Mikanovićevog igranja rukom vidio sam da nije u komfornoj zoni, otada je bio lošiji, pa mu se desio i neujednačen kriterij dodjeljivanja žutog kartona."

Kao primjere Pajačevog neujednačenog kriterija, Strahonja je izdvojio duel u kojem je Chidozie Awaziem prema njemu trebao dobiti žuti karton, koji bi mu u tom trenutku bio drugi isključujući. Prvi žuti karton Hajdukovog Nigerijca nije prokomentiran. S druge strane, žuti karton koji je Pajač pokazao Ivanu Smolčiću u sudačkoj nadoknadi ocijenio je prestrogim i primjerom neujednačenog kriterija.

 

Pročitajte više