hnl

RIJEKA - LOKOMOTIVA 3:0 Rijeka deklasirala goste i stigla na bod zaostatka za Goricom

Foto: Pixell/Goran Kovačić

RIJEKA je na Rujevici u utakmici 29. kola HNL-a pobijedila Lokomotivu 3:0 i stigla je na samo bod od trećeplasirane Gorice. Strijelci za Rijeku su bili Murić u 10. te Kulenović u 12. i 31. minuti.

Raspad Lokomotive u samo 120 sekundi

Rijeka je od prve minute dominirala i u samo 120 sekundi je riješila susret. Igrala se deseta minuta kad je Papadopoulos klizećim startom blokirao pokušaj Rijeke, ali lopta je stigla do Murića koji je zabio svoj sedmi gol u sezoni. Samo dvije minute kasnije utakmica je praktički bila gotova. Bio je to mat u tri poteza. Akciju je pokrenuo Andrijašević, dodao je za Čerina, a ovaj nesebično dodaje Kulenoviću koji zabija za 2:0. Lokomotiva se raspala u samo dvije minute.

U 17. minuti umalo 3:0. Papadopoulos je izgubio loptu u opasnoj zoni, lopta je stigla nakon krasnih nekoliko dodavanja do Murića, a njegov prizemni šut sa 16 metara trese vratnicu. Obrana Lokomotive večeras je odigrala katastrofalno i pravo je čudo što Riječani nisu zabili još koji gol u prvih 45 minuta.

Treći gol je pao u 31. minuti nakon još jedne velike greške obrane gostiju. Murić je dodao za Kulenovića koji iz blizine pogađa za 3:0. Par minuta prije kraja prvih 45 minuta Rijeka je mogla zabiti i četvrti gol. 

Menalo je po lijevoj strani projurio pokraj Marića kao da ga nema, došao je pred vrata i pokušao je efektno potkopati Hendiju, ali lopta je otišla pokraj gola.  

Grafika: Sofascore za IndexSport

Rijeka je u prvih 45 minuta zabila tri gola, a mogla je još toliko 

U prvih 45 minuta kod gostiju smo vidjeli samo dobar pokušaj Olivera Petraka iz daljine, koji je odlično obranio Nevistić, i jednu polušansu Papadopoulosa.

U 48. minuti je Hadžić umalo zabio za goste, ali je Tomečak s gol-linije očistio i spasio je mrežu Nevistića. Rijeka je prepustila posjed gostima i čekala je šanse iz kontri. U 55. minuti jednu takvu je umalo Kulenović pretvorio u svoj hat-trick. Oslobodio se svog čuvara i dobro je tukao, ali Hendija je to obranio.

Kulenović skoro do hat-tricka

U samo nekoliko minuta opasno su tukli Andrijašević i Menalo, ali nisu bili precizni. U 63. minuti Čerin je zabio i četvrti gol, ali je asistent Menalo u začetku akcije bio zaleđu. U 65. minuti nova užasna intervencija obrane Lokomotive, lopta je stigla do Kulenovića, a njegov šut s 14, 15 metara trese vratnicu.

Do kraja utakmice igra se smirila i kao da su obje momčadi čekale da sudac Duje Strukan što prije označi kraj. 

Četvrta Rijeka sada ima 48 bodova, samo jedan manje od treće Gorice, a pet više uz utakmicu više od petog Hajduka. Lokomotiva je ostala posljednja s 20 bodova, četiri manje od devete Istre 1961, koja u nedjelju gostuje kod Dinama, a pet manje od osmog Varaždina.

Na vrhu je Osijek sa 65 bodova, a jedan manje uz dvije utakmice manje ima drugi Dinamo.

SASTAVI:

RIJEKA (4-2-3-1): Nevistić, Tomečak, Capan, Galović, Štefulj, Čerin, Lončar, Murić, Andrijašević, Menalo, Drmić.

LOKOMOTIVA (4-3-3): Hendija, Salihu, Papadopoulos, Kačavenda, Musa, Petrak, Maleš, Marić, Chajia, Hadžić, Marin.


Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više