"Rijeka nije urušena kuća. Opet ćemo biti u vrhu hrvatskog nogometa!"

Foto: Pixsell / L. Stanzl

RIJEKA je bez obzira a blijedu igru sve čvršći protivnik u derbijima. Uzeli su bod Dinamu u Maksimiru, a Matjaž Kek konačno je od igrača dobio reakciju kakvu je želio. Nakon bolnog šamaranja u Europi i remija s Istrom trener je napravio rezove u momčadi, izazvao potres i vratio Rijeku u život. Kek je nakon maksimirskog derbija siguran da se Rijeka vraća u vrh. 

>>> POGLEDAJTE IZJAVE DINAMOVACA I RIJEKE NAKON DERBIJA 

"Očekivano teška utakmica. Što se tiče voljnog momenta, dobio sam ono što sam htio od ekipe. Uvijek je dobro osvojiti bod u Maksimiru. Znali smo da je Dinamo individualno jako opasan", rekao je Kek i ponudio svoje viđenje situacije u klubu.

"Težak tjedan je iza nas, puno se toga dogodilo. Reakcija na travnjaku je bila dobra. Igrali smo dobru obranu u većem dijelu utakmice, stajali smo bliže, morali smo mijenjati neke stvar zbog ozljede Zute i viroze Župarića. Neku su igrači pali u formi, ali meni je to normalno. Pavičić je pao, na nama je da ga dignemo. Sve je to normalno. Zadovoljan sam jer se vidjelo da su igrači dali sve od sebe u svom trenutku, dali su sve u duelu. Kuća nije srušena, treba je samo malo pomaknuti. Rijeka nije ruševina. Rijeka ima filozofiju, ako je prihvatiš, onda moraš ponekad kupiti po stolu. Velika očekivanja nose i velika razočarenja. Ja sam kristalno jasno rekao da mene veseli svaki trening. Nije lako, treba proći sve prepreke. Kada se stvari malo slegnu i uigramo ekipu, Rijeka će ponovo biti u vrhu hrvatskog nogometa. Dinamu želim da se odmori i što bolje prezentira hrvatski nogomet", poručio je trener Rijeke. 

 

Pročitajte više