PREMIERSHIP

Robin Hood Premiershipa

Foto: EPA

IAKO nisu iz Nottinghama, a Sherwoodska šuma udaljena je od njih stotinjak kilometara, Wolverhampton neodoljivo podsjeća na Robina Hooda, najpoznatijeg dobroćudnog pobunjenika i odmetnika iz engleskih srednjovjekovnih priča koji otima bogatima, a daje siromašnima.

Nitko nije očekivao od Wolvesa, povratnika u Premiership, da se bori za Europu i da protiv najjačih ekipa lige pruža najuvjerljivije partije, ali im i uzima bodove i to pobjedama. Klub najmoćnijeg menadžera na svijetu je sedmi u Premiershipu, na mjestu koje bi ih na koncu sezone moglo odvesti u Europa ligu. Ipak, imaju samo bod više od Watforda koji ima slične ambicije i protiv kojeg upravo danas igraju utakmicu 36. kola engleskog prvenstva od 16 sati.

Mini liga sa šest vodećih klubova u prvenstvu i pulenima Nuna Espirita Santa otkriva da bi simpatični klub s Molineuxa bio bolje pozicioniran kada bi igrao samo s najjačima u ligi. Wolvesi su pobjeđivali Chelsea, Arsenal, Tottenham i Manchester United.

Ukupno gledajući, našli bi se na trećem mjestu, a u derbijima ove sezone, doživjeli su poraze jedino od Manchester Cityja i Liverpoola koji u toj mini ligi imaju 29, odnosno 22 boda. Popularni Wolverhampton ima 16, Arsenal 13, Chelsea 12, Tottenham 10, a Manchester United samo sedam bodova.

S druge strane, u mini ligi sa šest najlošijih klubova Premiershipa Wolvesi su na posljednjem mjestu. Otuda i moćna poveznica s Robinom Hoodom. Najbolji među najslabijima je Burnley, koji je u okršajima s donjom četvrtinom ljestvice ugrabio najviše bodova - 24. Cardiff ima 20, Southampton 15, Fulham 14, Huddersfield i Brighton po 12 dok su Wanderersi od posljednjih šest klubova u ligi dosad sakupili tek 11 bodova.

Pravi Robin Hood Premiershipa. Uzimaju bogatima i jakima, a dijele siromašnima i slabima.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više