LIGE PETICE

Rodri je jučer pokazao zašto ga je Guardiola platio 70 milijuna eura

Foto: EPA

U ZAOSTALOM dvoboju Engleske lige Manchester City je na svom terenu svladao West Ham s 2:0 i učvrstio se na drugom mjestu. 

Cityju su pobjedu donijeli Rodri (30) i De Bruyne (62). Osim što je bio strijelac, Rodri je odigrao povijesnu utakmicu kada je riječ o dodiru s loptom na jednoj utakmici Premiershipa. 

Briljantne brojke

Naime, Rodri je protiv West Hama čak 196 puta dodirnuo loptu i postavio rekord kakav nije zabilježen od 2003. godine, od kada postoji metrika koja mjeri taj element igre kod igrača. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Osim toga, Rodri je pokušao 188 dodavanja i imao 178 uspješnih te u ovoj kategoriji također postavio rekord Premiershipa, kakav nije viđen otkad se vodi napredna statistika. 

Dominirao kao rijetko tko

Španjolac je u svakoj minuti kontrolirao utakmicu i gotovo pa sam ravnopravno parirao cijelom veznom redu West Hama. Guardiola je tako s njime dobio točno ono što je tražio ljetos. 

Španjolskog veznjaka je engleski prvak tijekom ljeta doveo iz Atletica za 70 milijuna eura, šest manje nego što je u ljeto 2015. platio Wolfsburgu za Kevina de Bruynea.

City je drugi s 54 boda, 22 boda manje od vodećeg Liverpoola, a četiri više od Leicestera, dok je West Ham 18. s 24 boda. 

Rodrijev prvi trening za City:

Upoznajte Rodrija:

Pročitajte više