Košarka

Roko Ukić danas stiže u Split. Na Gripama će završiti košarkašku karijeru

Roko Ukić Finale košarkaškog Kupa 'Krešimir Ćosić', utakmica Zadar - Split CO. Na slici pobjednički pehar u rukama Roka Ukića (Split CO) predala je Ljerka Ćosić. Foto: Hina / Baza Eva

ROKO UKIĆ danas stiže u Split, gdje će s košarkaškim klubom Split potpisati ugovor i vjerojatno završiti karijeru.

Ukić bi trebao biti predstavljen u srijedu, a pravo nastupa će imati već sljedećeg vikenda. Split 15. siječnja u petak gostuje kod FMP-a u Beogradu, a Ukić bi tada trebao prvi put ponovno nastupiti za matični klub, koji je napustio 2005. godine.

Ukićev dolazak je bio najavljivan početkom prosinca

Ove sezone je hrvatski reprezentativac igrao za Cedevitu Olimpiju, ali je bio nezadovoljan minutažom i uvjetima u klubu. Cedevita Olimpija je danas potvrdila rastanak s hrvatskim razigravačem.

O Ukićevom dolasku u Split Index je pisao početkom prosinca, ali njegov dolazak nije bio moguć prije Nove godine zbog obaveza slovenske momčadi u Eurokupu.

Cedevita Olimpija je umjesto Ukića dovela Slovenca Luku Rupnika

Naime, Cedevita Olimpija je umjesto Ukića dovela Slovenca Luku Rupnika, ali on nije imao pravo nastupa u prvom dijelu Eurokupa jer je u tom natjecanju već igrao za Zaragozu. Zbog toga je Ukić morao pričekati s povratkom u Split.

Ukić je u karijeri igrao za europske velikane Baskoniju, Barcelonu, Romu, Fenerbahče, Panathinaikos i Varese, a u NBA ligi bio je član Toronto Raptorsa i Milwaukee Bucksa. 

Pročitajte više