Roma u Splitu bez Tottija

PRVA zvijezda Rome Francesco Totti propustit će uzvratnu utakmicu s Hajdukom u 2. kolu Kupa UEFA. Službena informacija je da kapetana Rome bole leđa, no nagađa se da se on čuva za nedjeljnu tešku utakmicu protiv Leccea.

Trener Fabio Capello Tottija nije stavio na spisak nogometaša koji putuju u Split, jer navodno ima problema sa lumbagom. Totti nije vježbao ni jučer ujutro u Trigoriji, gdje je odrađen posljednji trening pred sutrašnju utakmicu u Splitu.

Slobodna Dalmacija piše da su leđa Tottiju uredni izgovor kad treba zaobići manje važne utakmice. To je ustaljena praksa ne samo za nevažne utakmice za Romu, nego i za talijansku reprezentaciju. Tako prošli tjedan Totti nije igrao za reprezentaciju protiv Poljske u Varšavi, ali je zaigrao tri dana kasnije u Anconi protiv reprezentacije Rumunjske.

U Split neće doći ni Olivier Dacourt zbog istegnuća mišića. Točan sastav Rome znat će se tek sutra kada ekipa Rome u 20, 45 sati iziđe na teren. Budući da nedostaju dvojica bitnih igrača iz standardne postave, vjerojatno je da Capello neće raditi dodatne veće izmjene.

Na vratima će biti Ivan Pelizzoli, ili možda Carllo Zotti, koji se oporavio od ozljede ramena. "Slobodna" procjenjuje da će ostatak ekipe činiti Dellas, Samuel, Chivu — Mancini, Emerson, De Rossi, Lima — D’Agostino — Cassano, Carew. Među pričuvama bi tako bili Candela, Panucci, Montella, Tommasi, Zebina...

I bez navedenih igrača Roma je velik zalogaj za Splićane koji će, prema najavama, pokušati zabiti barem jedan gol Pelizzoliju koji nije primio pogodak punih 685 minuta u talijanskom prvenstvu.

Karte za sutrašnju utakmicu su rasprodane.

Pročitajte više