Ronaldo zabio 501. gol u karijeri i dostigao Raula po broju golova za Real

Foto: Getty Images, Hina

CRISTIANO RONALDO je protiv Malmöa po tko zna koji put porušio nevjerojatne nogometne rekorde i zlatnim slovima se upisao u povijest Reala.

> Kovačić i Modrić sudjelovali u još jednom Ronaldovom upisivanju u povijest
  
Ronaldo je s dva gola švedskom prvaku došao do brojke od 67 golova u Ligi prvaka te je tako srušio rekord Raula, koji je zabio 66 pogodaka.
 
 
Koliko je ovo dostignuće Portugalca impresivno pokazuje i činjenica da mu je za ovaj rekord bilo potrebno samo 65 utakmica, dok je Raul svojih 66 golova postigao u 130 mečeva.
 


U Ligi prvaka Ronaldove omiljene mušterije su Ajax i Schalke, kojima je zabio po sedam golova. Šest golova je zabio Galatasarayu, pet Juventusu, a po četiri Bayernu i Marseilleu.
 
U Primeri, najdraži suparnik mu je Sevilla, kojoj je zabio 21 pogodak, a zatim slijede Getafe (18), Barcelona i Atletico (15) te Malaga kojoj je dosad zabio 14 golova.
 
Također, protiv švedskog prvaka portugalski stroj za golove zabio je čak 501. gol u svojoj 753. profesionalnoj utakmici.
 
No, ni to nije sve. Dva gola u Švedskoj Ronalda su izjednačila ponovno s Raulom po ukupnom broju golova u dresu Reala. Sad ih obojica imaju po 323. S tim da postoji drastična razlika u broju odigranih utakmica za Kraljeve. Raulu je trebalo za ova 323 gola 742 utakmica, a Ronaldu svega 308.
 
Aktualni osvajač Zlatne lopte do 501 golova u karijeri stigao je postigavši 323. gol u dresu Reala, 118 za Manchester United, pet za Sporting i 55 za portugalsku reprezentaciju.
 
Ronaldo je i jedini nogometaš u povijesti madridskog kluba koji ima više golova nego odigranih utakmica (323 - 306) dok je već najbolji strijelac Reala u Primeri s 230 postignutih golova, dva više od Raula.
 
Što se tiče učinka u Ligi prvaka, Ronalda je s ova dva gola još više povećao prednost pred Messijem. Portugalac ima sad 82 gola na kontu, a Argentinac 77.
 
 

Pročitajte više