Ronaldo: Zlatna lopta je izgubila kredibilitet

Foto: EPA

CRISTIANO RONALDO je 2023. godinu završio kao najbolji strijelac na svijetu. Ronaldo je stigao do brojke od 53 pogotka u prošloj kalendarskoj godini postavši najefikasniji igrač. Iza njega su ostali Kylian Mbappé i Harry Kane s po 52 gola. Zbog toga je, između ostalog, dobio i nagradu Globe Soccera za najboljeg igrača Bliskog istoka.

Obratio se javnosti te je pričao o snazi saudijske lige, a za portugalski Record je dao intervju u kojem se osvrnuo na nagrade poput Zlatne lopte i FIFA-ine The Best. "Takve nagrade gube kredibilitet. Mislim da moramo analizirati cijelu sezonu da bismo vidjeli tko zaslužuje te nagrade. Nisam htio reći da Messi, Mbappe ili Haaland nisu zaslužili nagradu. Jednostavno više ne vjerujem u te nagrade i to nema veze s tim što ih ja nisam osvojio", započeo je.

"Ovaj trofej, nagradu za najboljeg igrača Bliskog istoka mi nitko ne može oduzeti jer je ona stvarna, tu je. Zbog toga samo još sretniji jer se tu vodilo računa o brojevima, a brojevi su činjenice", zaključio je.

Pročitajte više