DINAMO u borbi za ligu prvaka

"Rosenborg će imati velikih problema s dvojicom dinamovaca. Bit će pakleno"

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO večeras od 21 sat igra ključnu utakmicu za plasman u Ligu prvaka. Protivnik Modrima je norveški Rosenborg.

Vodeći norveški mediji raspisali su se uoči večerašnje utakmice i jedna stvar im je zajednička u svim najavama, a to je da se Rosenborg mora paziti dvojice dinamovaca - Brune Petkovića i Danija Olma.

"Prije su imali Modrića, sad imaju Olma"

"Dinamo je kompaktna momčad, tehnički su iznimno potkovani, brzo mijenjaju tempo utakmice. Znaju igrati s loptom, a opasni su i u kontrama", govori za VG Tom Mangersnes, bivši pomoćnik Rosenborgovog trenera Eirika Hornelanda, a sada zaposlenik Nogometnog saveza Norveške.

"Prije su imali Modrića, a sad imaju Danija Olma. Nevjerojatan igrač i vrlo bitan za Dinamo u dvomeču protiv Rosenborga. No ne smije se zaboraviti ni na Brunu Petkovića. Snažan napadač koji će raditi dosta problema Rosenborgovim braničima."

VG i drugi norveški medij Dagbladet najviše pažnje daju Dinamovom Španjolcu. Navode da se za njega interesiraju europski velikani nakon što je eksplodirao na Europskom prvenstvu za mlade ovo ljeto.

Spominju sve individualne nagrade koje je osvojio tijekom igranja u HNL-u, a poseban naglasak stavljaju na njegove izuzetne tehničke sposobnosti.

"Rosenborg može biti sretan i najmanjim rezultatom u Zagrebu. Bit će pakleno"

"Ima briljantno oko i pas za pronaći suigrača. Istovremeno odlično igra objema nogama, a često možete vidjeti kako predribla dvojicu, trojicu protivnika", piše Dagbladet pa nastavlja:

"Olmo je jako pametan igrač, opasan i u završnici. Ima spremno rješenje za svaku situaciju na terenu. Brz je, ali je slab u duel igri. Ovog trenutka može potpisati za bilo koji klub iz tri najbolje lige na svijetu."

Isti medij ističe da je Olmo 2018. godine izabran u Tuttosportov popis Zlatnih dječaka ispred Kyliana Mbappéa i Edera Militaa.

Na kraju Dagbladet dodaje da "Rosenborg može biti zadovoljan i najmanjim rezultatom iz Zagreba, gdje će Dinamo biti veliki favorit u paklenoj atmosferi svojih navijača".

Tekst zaključuju prognozom u korist hrvatskog prvaka, i to u omjeru 70% : 30%.

Pročitajte više