Rossoneri bolji od Empolija, Rimljani od Napolija

NOGOMETAŠI Milana pobijedili su Empoli na gostovanju u dvoboju 27. kola talijanske lige 3-1. Do slavlja su s došli dvama golovima u posljednje četiri minute.

Ancelottijevi su igrači došli u vodstvo golom Pata u 19. minuti, da bi na 1-1 izjednačio Busce četiri minute kasnije. U izjednačenoj su utakmici domaći imali tri zicera i pogođenu vratnicu do same završnice, kada je Massimo Ambrosini zabio (86. minuta) glavom nakon ubačaja Kake s lijeve strane. Tri minute potom Brazilac je i sam pogodio, nakon što mu je ispred gola s desne strane povratnu loptu na rub 16-erca odigrao18-godišnji Alberto Paloschi. Njega je prethodno proigrao Pato. Kaki je to bio 48. pogodak u Seriji A. Dario Šimić prosjedio je utakmicu na klupi za pričuvne igrače.

"Nakon vodstva 1-0 nismo uspjeli prelomiti utakmicu i onda smo primili gol. Najvažnija je pobjeda iako moram reći kako nismo igrali dobro",  izjavio je Ambrosini za talijanske medije nakon utakmice, te je dodao:

"Naravno da rezultat Fiorentine dobar za nas, ali nemate vremena misliti na druge rezultate za vrijeme utakmice. Najbitnije je odraditi svoj dio posla kako treba, a mi smo to ovaj put uspjeli."

Budan zabio u porazu od Sampdorije

Igor Budan zabio je svoj drugi prvenstveni gol nakon što se krajem siječnja vratio na travnjake. U 67. minuti Parmina domaćeg dvoboja protiv Sampdorije Budan je zabio lijevom nogom nakon što mu je glavom loptu spustio Lucarelli. Bio je to samo utješni pogodak za domaće, obzirom da su Đenovljani tada već imali 2-0 vodstvo, koje su sačuvali do kraja. Budan je u igru ušao u 59. minuti umjesto Pisanua.

Roma slavila kod Napolija

Roma je slavila na južnjačkom gostovanju kod Napolija 2-0. Perotta i Totti golovima su zadržali Rimljane na za njih obećavajućih šest bodova odstojanja od Intera.

U toskanskom je derbiju Siena na svom stadionu pobijedila Fiorentinu 1-0 golom Maccaronea u 80. minuti.

Serie A, 27. kolo:

Napoli - Roma 0-2 (Perotta 2, Totti 49-11m)
Empoli - Milan 1-3 (Busce 23 / Pato 19, Ambrosini 86, Kaka 89)
Catania - Cagliari 1-2 (Silvestri 44, Canini-ag 48 / Conti 21)
Lazio - Livorno 2-0 (Pandev 25, Rocchi 15)
Parma - Sampdoria 1-2 (Budan 67 / Maggio 12, Bonazzoli 57)
Siena - Fiorentina 1-0 (Maccarone 80)
Torino - Atalanta 1-0 (Barone 36)

M.P./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više