Rudić: U Beogradu ćemo se boriti za broncu

"U OVOM trenutku reprezentacije Srbije i Mađarske su najveći favoriti za osvajanje zlatnog i srebrnog odličja na Europskom vaterpolskom prvenstvu, koje se od . do 10. rujna održava u Beogradu, dok će se reprezentavije Hrvatske, Italije, Španjolske i Rusije boriti za brončano odličje", izjavio je u utorak na posljednoj konferenciji za novinare uoči puta u Beograd izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ratko Rudić.

Po njegovim riječima izostanak ponajboljeg centarskog para na svijetu Mile Smodlake i Igora Hinića je veliki hendikep, ali je njihovo neigranje omogućilo da do punog izražaja dođu mladi centri Danijel Premuž, Boris Pavlović i Petar Muslim.

Rudić smatra da je naša "B" skupina, u kojoj još igraju Mađarska, Italija, Grčka, Njemačka i Slovenija, nešto jača od "A" skupine u kojoj su Srbija, Španjolska, Rusija, Rumunjska, Nizozemska i Slovačka.

"Za nas će od presudne važnosti biti prve tri utakmice u skupini u kojima se sastajemo sa tri izravna konkurenta za plasman u daljnju fazu natjecanja, a to su Italija, s kojom igramo 1. rujna u 18,45 sati, protiv Mađarske 2. rujna u isto vrijeme te 3. rujna u 17,15 protiv Grčke", kazao je Rudić.

Kapetan naše pomlađene reprezentacije, čiji je prosjek godina 24,3, Ratko Štritof rekao je da se momčad uigrala kroz nastupe u Svjetkoj ligi i Svjetskom kupu te da su posljednim trenizima u Rijeci, gdje du im sparing partneri bili reprezentativci Srbije i Rumunjske, izbrusili formu i spremno očekuju nasupe u Beogradu.

Po prvi put na EP za pobjedu će se dobivati tri boda, a za neriješeni rezultat jedan, a svaka momčad može prijaviti po 15 igrača od kojih 13. ulazi u zapisnik za utakmicu.

Ratko Rudić ovako je podijelio kapice s brojevima: 1. Goran Volarević, 2. Damir Burić, 3. Boris Pavlović, 4. Srđan Antonijević, 5. Danijel Premuž, 6. Ratko Štritof, 7. Pavo Marković, 8. Teo Đođaš, 9. Boris Pavlović, 10. Anđelo Šetka, 11. Andro Bušlje, 12. Miho Bošković, 13. Josip Pavić, 14. Maro Joković i 15. Petar Muslim.

Index.hr/Hina

Pročitajte više