Rukavina vrijedi 3,5 milijuna eura

EPILOG kratkog boravka u Hajduku Ante Rukavine konačno se nazire nakon višednevne medijske trakavice. Trebao je Ruki karijeru nastaviti u Dinamu, sve dok veliki šef Zdravko Mamić nije odlučio spustiti rampu i lagano se odreći velikih hrvatskih talenata Rukavine i Sharbinija, čime je s leđa skinuo i pijavice u vidu njihovih menadžera koji su se nadali debelo okoristiti na račun pune blagajne Modrih. A Mamić je odavno najavio da se neće razbacivati krvavo zarađenim novcem.

No, to za Rukavinu ništa ne mijenja. On želi otići iz Hajduka, a klub ga ne želi, tako da bi razlaz trebao biti krajnje bezbolan. Čeka se samo odgovarajuća ponuda koja će zadovoljiti apetite poljudskih vlastodržaca. A sad je ta cifra napokon i definirana; Rukavina vrijedi 3,5 milijuna eura, šuškaju dobro informirani izvori bliski splitskom klubu. Za manje ne ide, a sve više od toga dobro će doći.

Sad je samo pitanje koje je Rukijevo iduće odredište. Ugovor s Trabzonsporom je već zakaparen, Turci su dosad bili najkonkretniji u svojim licitiranjima i ponudili navedenu cifru, ali Rukavina se navodno i dalje nada da će ponuda stići i iz Francuske. Monaco i PSG, a nekad davno i Lyon, pokazali su da "trzaju na ješku", ali njihov interes još nije službeno konkretiziran, a od obećanja se ne živi.

Pitanje je samo koliko će deblja biti Hajdukova blagajna nakon što se transfer ostvari jer ima još "riba koje treba nahraniti". U ugovoru stoji da 50 posto od Rukavininog transfera pripada njegovim menadžerima koje predstavlja Siniša Šošo, a ostalih 50 posto Hajduku. No, "bili" iz svog dijela moraju 40 posto izdvojiti i za njegov matični klub iz Šibenika. Hajduk je stoga, kako bi izbjegao daljnje cjenkanje odlučio na Rukavinin skalp staviti fiksnu odštetu i tako se u što kraćem roku riješiti igrača za kojeg na Poljudu više nema mjesta.

P.V.
Foto: Index

Pročitajte više