Rukometaši složni: "Nemamo pojma otkud crne rupe, ali dosta je s tim, ne želimo više kidati živce navijačima"

Foto: Hina

NA početku drugog poluvremena kad je Zlatko Horvat zabio za 14:7 nitko nije mogao pretpostaviti da će se utakmica osmine finala protiv Egipta pretvoriti u pravu dramu. Egipćani su promijenili obranu, Babić je počeo forsirati neku čudnu igru koja našim igračima očito ne paše i Hrvatska je upala u crnu rupu. Hrvatski reprezentativci punih 11 minuta nisu znali kako postići gol, a Egipćani su serijom od 5:0 došli na samo dva gola zaostatka. Ipak, individualna kvaliteta hrvatskih rukometaša bila je prevaga i Egipat na kraju ipak nije mogao do senzacije.

Nakon susreta strahovit pad u igri pokušao je objasniti Domagoj Duvnjak:
 
''Ne znam što se dogodilo. U nastavku smo prestali igrati. Nemam pojma koji je razlog, ali to nam se ne smije događati. Međutim, sretni smo što smo u četvrtfinalu", rekao je Duvnjak, a onda je najavio dvoboj s Španjolskom koji će se igrati u utorak od 20:45:
 
"Prvo poluvrijeme protiv Egipta bilo je naše najbolje dosad. Španjolci su nešto drugačiji s novim trenerom, ali suština je ista. Moramo zaustaviti Aguinagaldea i ako to uspijemo napraviti pola posla smo riješili. Oni su iskusna momčad s kojim će biti puno teže nego s Egiptom", dodao je hrvatski kapetan.
 
Zlatko Horvat je odigrao najbolju utakmicu na turniru. Zabio je šest golova i bio je jedan od ključnih igrača plasmana među osam najboljih.
 
''Očekivali smo da će oni dati sve od sebe i to se vidjelo u drugom poluvremenu. Dobro smo krenuli u obrani, ali smo napravili par tih sitnih grešaka i to se odmah okrene. Nema danas u utakmicama opuštanja ni sekunde. Stali smo na možda tri, četiri minute i oni su nam tu napravili razliku. Najvažnije je da smo izdržali taj pritisak, da se nismo dali i da smo održali kontrolu utakmice", kazao je Horvat, a onda se okrenuo četvrtfinalu i Furiji:
 
''Španjolci igraju odlično. Ako ćemo gledati ovu utakmicu protiv Brazila, znamo kakav je Brazil i mi smo to osjetili u osmini finala u Kataru i nije ih lako pobijediti, pogotovo kad je u pitanju nokaut faza. Sigurno da to možda nije realna slika Španjolaca niti mi možemo igrati takvu obranu kao što igra Brazil, tako agresivnu. Igraju jako dobar rukomet, odmorniji su, željni su dobro plasmana jer nisu bili na Olimpijskim igrama. Odigrali su odlične utakmice u grupi i oni po meni jesu mali favoriti, ali mi ćemo dati sve od sebe pa ako izgubimo nemamo si što zamjeriti”, zaključio je Horvat.
 
Jedan od junaka susreta bio je sjajni vratar Ivan Pešić, koji je obranio nekoliko ključnih lopti.
''Bilo je dobro, pogotovo prvo poluvrijeme. U drugom smo upali u neobjašnjive crne rupe. I momčad, ali i ja. Ne znam zaista zašto nam se to događa. Umjesto da mirno završimo susret, mi nastavljamo iz utakmice u utakmicu kidati živce svojim navijačima, Deset minuta imamo te crne rupe koje si ne smijemo dopustiti, pogotovo ne sa Španjolcima jer može se dogoditi svašta budemo li tako igrali. Dobro je sve ispalo, igrali smo dobru utakmicu. Drugo poluvrijeme malo lošije nego prvo, ali mislim da se pomalo dižemo. Sada treba proučiti Španjolce i idemo dalje'', rekao je Pešić.
 

Pročitajte više