Rummenigge: Pravilo 6+5 bi štetilo igračima iz manjih zemalja poput Hrvatske

IDEJA po kojoj bi se ograničio broj stranaca u europskim ligama prema mišljenju Karla-Heinza Rummeniggea utjecat će na razvoj igrača iz istočne Europe.

Kontroverzni plan čelnog čovjeka Fife Seppa Blattera o ograničavanju stranaca u jakim europskim ligama poput Premier lige, Bundeslige i Serije A, po mišljenju predsjednika udruženja europskih klubova, nije nešto što je potrebno.

Podsjetimo, Blatter promiče ovu ideju jer smatra da velik "uvoz" igrača utječe na razvoj mladih igrača u najjačim europskim ligama. No, Rummenigge smatra kako to nije točno.

"Smatram da se na Euru igra na vrlo visokoj razini. Kvaliteta je fantastična. Mislim da nema potrebe mijenjati nešto što se dobro razvija", objašnjava Rummenigge razloge za protivljenje ovome planu.

Europska Komisija se također oglasila o ovom pitanju, smatraju da je ovaj prijedlog u suprotnosti s radnim pravom Europske Unije.

Rummenigge je istaknuo bojazan da bi ovakav zakon mogao naštetiti manjim zemljama i igračima kojima je za razvoj bitno igranje u jakim ligama.

"Vrlo je bitno za zemlje poput Češke i Hrvatske da imaju svoje igrače u jakim ligama poput Premier lige, Bundeslige, Serie A i drugih liga", kaže Rummenigge.

Rummenigge inače predstavlja udruženje koje čine 103 kluba iz 53 saveza pod okriljem Uefe.

M.Š.

Pročitajte više