Samo je Ronaldo sva tri puta proglašen igračem utakmice: "Bilo je boljih od mene"


 
IAKO je dosad zabio samo jedan gol na Svjetskom prvenstvu, a niti igrački nije briljirao kako zna, Portugalac Cristiano Ronaldo je jedini nogometaš koji je u natjecanju po skupinama bio izabran tri puta za igrača utakmice.

Po prvi put u povijesti igrača utakmice proglašavaju korisnici Fifine internetske sranice, koji su dosta predvidljivi u toj radnji. Tako se glasači putem interneta u principu odlučuju za tri mogućnosti. Biraju ili vratara, ili strijelca, ili Cristiana Ronalda, čija je popularnost kroz ovaj pokazatelj sasvim očigledna.

Najskuplji nogometaš svijeta i Realov napadač jedini je u natjecanju po skupinama bio odabran za igrača utakmice u svakoj utakmici koju je igrao, dakle, tri puta. Dosad su četiri puta za najboljeg protagonista dvoboja bili izabrani vratari, a onaj nigerijski, Vincent Enyeama, čak dva puta.

Izuzev Ronalda, samo su petorica igrača bila odabrana za igrača utakmice u dvobojima u kojima je bio postignut barem jedan pogodak, ali ga oni nisu zabili. To su Didier Drogba, Lionel Messi, Park Ji-Sung, Daniel Agger i Wesley Sneijder.

Inače, čak je i sam Ronaldo iznenađen navikama glasačke publike. Nakon pobjede u 2. kolu protiv Sjeverne Koreje, u kojoj je zabio jedan gol i još jedan namjestio, ali nije bio niti blizu svog najboljeg izdanja, Ronaldo je izjavio:

"Barem su trojica igrača bila bolja od mene. Možda i četvorica."

Pročitajte više