Sampras: Federer je najveći, ali mogao bih ga pobijediti u najboljim danima

NAJBOLJI svjetski tenisač današnjice Roger Federer (27) postao je 23. srpnja ponosni otac blizanki, Myle Rose i Charlene Rive.

Bivši najbolji svjetski igrač, a danas umirovljeni, Pete Sampras smatra da činjenica da je Federer postao otac neće imati negativan utjecaj po njegovu karijeru.

"Djeca ga neće omesti, fokusiran je na tenis"

"Ne vidim Rogera kako mijenja pelene u 4 sata ujutro. Mislim da to neće utjecati na njegovu karijeru. Svakako je rođenje djece nešto što mijenja život, ali on je fokusiran na tenis, a imat će pomoć i od žene i roditelja", rekao je Sampras, koji je i sam otac dvoje djece.

Federer je otac postao 23 dana nakon što je osvojio svoj rekordni 15. Grand Slam naslov pobjedom nad Andyjem Roddickom 3:2 u setovima u finalu Wimbledona, čime je premašio dotadašnji rekord po broju osvojenih Grand Slamova koji je dijelio sa Samprasom.

"Nimalo ne žalim zbog umirovljenja, bio sam sretan kada sam prestao"

"Zadovoljan sam sa 14 kojih sam osvojio i zadivljen sam onime što je Roger uspio napraviti", dodao je bivši američki igrač te je potom upitan i žali li što je okončao karijeru u dobi od 32 godine iako je još mogao igrati.

"Bio sam sretan kada sam prestao. Želio sam srušiti Emersonov rekord (od 12 osvojenih Grand Slamova) i to sam napravio. Tada sam osvojio US Open i bio sam gotov. Emocionalno sam se ispraznio. Tada sam se osjećao da sam postavio rekord koji nitko neće moći srušiti. Malo tko je znao da će doći Federer i prestići me za osam godina. Njegov cilj je bio dostići me, osvojiti 14 Grand Slamova, a sada ih ima 15 i osvojit će ih još nekoliko."

U 60-ima Laver, 70-ima i 80-ima Borg, a zadnja dva desetljeća dominiraju Pete i Roger

Na kraju je Sampras i odabrao najboljeg tenisača svih vremena.

"Teško je to reći, jer je svaka generacija imala svog kandidata. U šezdesetima je to bio Laver, Borg u sedamdesetima i osamdesetima, ja u devedesetima i Roger danas. Najveći svih vremena? Iako je to teško reći, rekao bih da je to Roger."

"Mislim li da bih mogao pobijediti Rogera u svojim najboljim danima? Nema razloga zašto ne bih. Ne kažem to jer sam umišljen, već se samo tako osjećam."

Pročitajte više