Pep o Gvardiolu: Potpisali smo najbolje krilo na svijetu

Foto: EPA

MANCHESTER CITY pobijedio je Fulham 4:0 na gostovanju u 37. kolu Premier lige, a dvostruki strijelac na susretu bio je hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol. City je ovom pobjedom došao na 85 bodova, dva više od Arsenala kao konkurenta u borbi za naslov prvaka. Obje momčadi do kraja sezone moraju odigrati po dvije utakmice.

Gvardiol je bio junak Cityja u ovom susretu i time je potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi, najboljoj otkako je prošle godine u transferu od 90 milijuna eura stigao u City iz RB Leipziga. Prvi je zabio u 13. minuti, kada je pogodio prizemno slabijom, desnom nogom na dodavanje Kevina de Bruynea.

Potom je Gvardiol u 71. minuti na asistenciju Bernarda Silve zabio još jedan gol. Momčad trenera Pepa Guardiole izvela je korner s desne strane, lopta je došla do Portugalca, a on je ubacio na drugu stativu. Gvardiol je ispratio let lopte i u klizećem startu je usmjerio u gol. VAR je provjerio situaciju, nakon čega je pogodak potvrđen.

Pep: Potpisali smo najbolje krilo na svijetu

S ova dva gola došao je do ukupno pet u sezoni za Manchester City, a prvi je postigao 9. travnja u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Real Madrida. Samo četiri dana kasnije postigao je premierligaški prvijenac u pobjedi protiv Lutona, da bi dva tjedna poslije zabio i protiv Nottingham Foresta.

Nakon utakmice trener Cityja Pep Guardiola je sipao pohvale na račun hrvatskog reprezentativca: "Prvi gol... Potpisali smo najbolje krilo na svijetu! Nakon utakmice protiv Wolverhamptona igrači su dobili tri dana odmora, a Gvardiol je bio jedini koji je došao u trening-centar radi oporavka. Potpisali smo nevjerojatnog igrača koji će nam biti snaga još puno, puno godina."

 

Pročitajte više