Burnley ispao. Ovo će biti sezona kakve u Premier ligi nije bilo od 1998.?

Foto: EPA

NOGOMETAŠI Burnleya ispali su kolo prije kraja iz engleske Premier lige nakon poraza kod Tottenhama 2:1, dok se ista sudbina smiješi i Lutonu, koji je s 3:1 poražen kod West Hama. Burnley prije zadnjeg kola ima pet bodova manje od mjesta spasa, a Luton će također matematički ispasti ako Nottingham Forest ne izgubi od Chelseaja u preostaloj utakmici dana jer bi razlika između njih bila četiri ili šest bodova.

Čak i da Luton ostane u igri, razlika bi bila tri boda, a u slučaju istog broja bodova, o ostanku odlučuje gol-razlika. Budući da Luton ima -31 gol-razliku, a Nottingham Forest -18 gol-razliku već sada je jasno da Luton, Burnley i Sheffield United ispadaju u niži rang. Ovo bi mogao biti prvi put od sezone 1997./98. da će iz Premier lige ispasti svi klubovi koji su sezonu prije u nju ušli. Tada se to dogodilo Barnsleyju, Boltonu i Crystal Palaceu.

Burnley je poveo, ali nije bilo dovoljno

Burnley je kod Tottenhama došao u vodstvo golom Brune Larsena u 25. minuti, ali su Pedro Poro u 32. minuti i Miki Van De Ven u 82. minuti donijeli preokret domaćinu. Luton je također poveo kod West Hama golom Alberta Sambi Lokonga, ali su u drugom poluvremenu primili tri gola i izgubili. Strijelci za West Ham su bili James Ward-Prowse u 54. minuti, Tomas Souček u 65. minuti i George Earthy.

Everton je kod kuće u Liverpoolu pobijedio Sheffield United golom Abdoulayea Doukoura u 31. minuti. Newcastle i Brighton su u Newcastleu remizirali 1:1 pa su Svrake ugrozile plasman u Europu. Brighton je poveo golom Joela Veltmana u 18. minuti, a domaći su izjednačili golom Seana Longstaffa u petoj minuti sudačke nadoknade. Newcastle je šesti s 57 bodova, a Brighton je na 11. mjestu s 48 bodova. U ostalim susretima Crystal Palace je u gostima pobijedio Wolverhampton s 3:1, a Brentford je u gostima svladao Bournemouth s 2:1.

 

Pročitajte više