Sandra Šarić: S Korejkom ću se dobro potući!

UOČI početka tekvondoaških natjecanja na Igrama u Press centru HOO-a gostovale su Sandra Šarić (do 67 kg) i Martina Zubčić (do 57 kg).

Sandra se u prvom kolu bori protiv Filipinke Mary Antoinette Rivera, a Martina protiv Izraelke Bat-El Gatterer. Prođu li, u drugom kolu ih vjerojatno čekaju Brazilka Debora Nunes, odnosno Korejka Kyungseon Hwang, prva favoritkinja u Sandrinoj kategoriji.

Ždrijeb je, čini se, bio naklonjeniji Martini Zubčić, no Sandra Šarić o tome ima svoje mišljenje:

"Teško mi je uopće govoriti o tome da bi netko ovdje mogao dobiti dobar ždrijeb jer tu je 16 najboljih na svijetu i teško je tu nekoga izbjegavati. Treba ući pribrano na svakog protivnika, bio to svjetski prvak ili netko tko nikada ništa nije osvojio, na sve se jednako postaviti, potući se kako treba i nadam se da će biti dobro. Protiv Korejke sam se borila u olimpijskim kvalifikacijama, izgubila sam, no nije to bila posebno teška borba za mene. Dobro sam se držala. Nadam se da ću proći prvo kolo, a onda se s Korejkom dobro potući možda joj i uzvratiti za poraz."

I Martina Zubčić kaže da je teško razlučiti što je na Olimpijskim igrama dobar, a što loš ždrijeb:

"Slažem se sa Sandrom, dobar ždrijeb, loš ždrijeb... to ništa ne znači. Tu je 16 najboljih na svijetu i to treba naglasiti. Sve ćemo vidjeti toga dana jer najbitinje je kako se osjećaš na dan borbe, kakve su noge... treba dati svoj maksimum i uživati u tome što radiš."

Vođa reprezentacije, Dražen Mađarević, bio je puno određeniji od svojih olimpijki i otvoreno je i Sandru i Martinu proglasio favoritkinjama za odličja:

"Ma, koga se mi to trebamo bojati? Martina je od Izraelke bila bolja u posljednja dva meča, a s Brazilkom, s kojom bi se trebala susresti u 2. kolu, pobijedila je 5-0. Isto vrijedi i za Sandru koja je u posljednjem meču bila uvjerljivo bolja od Filipinke. Trebate samo vidjeti kako su njih dvije trenirale u posljednje vrijeme i u kakvoj su formi. Kada bi se po tome dijelile medalje siguran sam da bismo im ih već sada mogli dati. Znam da to nije tako, znam da se događaju iznenađenja, no siguran sam da je ždrijeb bio puno lošiji za Sandrine i Martinine suparnice negoli za njih. Mislim da ste ih u vašim medijskim prognozama čak i premalo isticali kao kandidatkinje za odličja. One su apsolutno u igri!"

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više