Sapunica se nastavlja: Manchester City: Ćorluka je odlučio - ostaje kod nas

NA SLUŽBENIM stranicama premierligaša Manchester Cityja večeras je objavljeno kako je Vedran Ćorluka odlučio, nakon razgovora s menadžerom Markom Hughesom, ostati u klubu.

Iako su proteklih dana mediji brujili o tome da Vedran Ćorluka sigurno odlazi u Tottenham kod Luke Modrića, čini se da je na djelu jedan veliki preokret u cijeloj priči. Manchester City je na svojim službenim stranicama objavio kako hrvatski reprezentativac ostaje u klubu te da ne odlazi na White Hart Lane.

Vedran Ćorluka je prema našim informacijama još jučer, kada je opet bio u društvu Tottenhamovih čelnika, bio siguran da će zaigrati za Spurse, a gdje je zapelo, ako zaista i je, za sada nije poznato.

Ćorluka je proteklih dana boravio u Tottenhamovom hotelu te nije bio niti u sastavu Citya u prijateljskom susretu protiv Milana u subotu. Činilo se kako će sigurno potpisati za Tottenham. u četvrtak je Ćorluka prošao i liječnički pregled te je samo trebao staviti potpis na ugovor.

Špekuliralo se da će Ćorluka preći u redove Spursa za sedam milijuna funti, a razlog za njegovu prodaju bilo je teško financijsko stanje kluba i njihova vlasnika Thakasina Shinawatre.

Čak je i menadžer Manchester Citya Mark Hughes potvrdio da Ćorluka prelazi u Spurse, iako je bio bijesan što mu je Tajlanđanin dogovarao transfer jednog od ključnih obrambenih igrača iza leđa.

Razlozi za odbijanje Tottenhama trajanje ugovora i visina plaće?

Bilo bi deplasirano previše govoriti o razlozima zašto Čarli ostaje u Cityu. No, nameće se pitanje njegove tjedne plaće. Prema engleskim medijima, Čarli bi u Tottenhamu zarađivao manje nego što zarađuje sada, a možda je upitna i dužina trajanja ugovora koji je ponudio londonski klub.

Kako sada stvari stoje, ništa neće biti od tandema Ćorluka-Modrić u Spursima, no u cijeloj priči se još uvijek sa sigurnošću ne može tvrditi da će on uistinu i ostati u Cityu.

Hoće li se dogoditi još jedan preokret u cijeloj sagi oko toga gdje će nastaviti karijeru, doznat ćemo tijekom sutrašnjeg dana kada bi trebale biti poznate sve informacije. Naime, glavni engleski mediji su pisali da bi upravo u ponedjeljak Ćorluka trebao staviti svoj potpis na ugovor s novim klubom.

A.H./M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više