ŠARIĆ U NEVJERICI "Nema mi logike da je on ispred mene"

Foto: Guliver Image/Getty Images

IZGLEDALO je da je Dario Šarić sigurni dobitnik prestižne nagrade za rookieja sezone, ali na posljednjoj ljestvici na NBA.com izgubio je prvo mjesto.
 
Naime, Šarića je s vrha skinuo Malcom Brogdon, košarkaš Milwaukeeja. Riječ je o igraču koji je u NBA ligu upao tek kao 36. izbor na draftu prošle godine, ali je jedan od boljih igrača momčadi koja je izborila doigravanje. Ova ljestvica predstavlja samo predviđanja novinara portala najjače lige svijeta, ali bez obzira na to ona ipak iznenađuje...
 

 
"Ja sam bio prvi. Onda je on nakon toga odigrao jednu utakmicu u kojoj je zabio 5 poena i imao 4 skoka te 4 asistencije. Poslije toga je bio ozlijeđen, a onda je skočio na prvo mjesto. Mislim, to mi nema logike", rekao je Šarić za RTL nakon povratka u Hrvatsku u koju je stigao jer je njegova Philadelphia završila sezonu.
 
Zanimljivo je to da ako na kraju Brogdon osvoji nagradu za rookieja godine, bilo bi to pravo čudo s obzirom na to da nijednom nije bio rookie mjeseca ove sezone. 
 
"Šarića je nakratko pretekao Brogdon jer je hrvatski košarkaš u posljednjih pet utakmica imao prosjek šuta 40,4, a u zadnjih 10 utakmica šutirao je tek 37,9 posto. Nakon sjajnih veljače i ožujka, Šarićevi nastupi su nešto lošiji, ali je i dalje pri vrhu", piše NBA.com.
 

 
Nagrada bi mogla otići i Joelu Embiidu, Šarićevu suigraču. Njegove šanse najmanje su od ovog trojca, iako je ove sezone bio najbolji rookie. Naime, odigrao je samo 31 utakmicu...
 
 

Pročitajte više