Šarić: Ne pada mi na pamet braniti za Hrvatsku

PO ZAVRŠETKU rukometnog SP-a u Njemačkoj naši su čelnici po običaju bili vrlo poduzetni. Prema riječima Danijela Šarića, bivšeg vratara SICG, vodstvo HRS-a bavilo se pregovaranjem oko njegovog prelaska pod okrilje hrvatske rukometne reprezentacije. 

Aktualni vratar španjolskog Ademar Leona, čija vrata čuva i naš Mirko Alilović, rodom je iz Doboja, a već je nastupao za reprezentaciju istočnih susjeda. Njegove izjave o konspirativnim sastancima s hrvatskom delegacijom privukle su dosta pozornosti u Srbiji, između ostalog jer su prelasci tamošnjih čuvara mreža u tabore drugih reprezentacija gotovo svakodnevna pojava. 

No, Šarić decidirano tvrdi da je odbio ponudu Hrvata, ali je istodobno otklonio mogućnost da stane među vratnice srpske nacionalne momčadi.

"Neću braniti za Hrvate, iako je istina da smo imali kontakt po završetku Svjetskog prvenstva u Njemačkoj. Pitali su me želim li braniti za njih, ali sam odbio. Razlog je jednostavan - neću više da branim ni za Srbiju, a tek mi ne pada na pamet da branim za Hrvatsku, ili bilo koga drugog. Odlučio sam da više ne igram za reprezentaciju." - jasan je Šarić u svojim izjavama za tamošnji list Sport.

Dodao je i kako mu nije jasno zbog čega se našao na popisu srpskog izbornika Jovice Cvetkovića za turnir u Češkoj, što je glavna provjera uoči EP-a u Norveškoj.

"Otkud ja na popisu? Više ne želim igrati. Nije bitno tko je trener, ali nisam spreman da promijenim mišljenje. Možda sam pozvan da bih ispao crna ovca." - konstatirao je iskusni vratar.

U HRS-u, međutim, dočekala nas je sasvim drugačija priča.

"Očigledno da si Šarić takvim izjavama pokušava podići cijenu. Nikada ga nismo tražili da brani za Hrvatsku, nama se ljudi sami nude. Svatko želi braniti za našu reprezentaciju, ali mi imamo određeni strategiju razvoja. Imamo Alilovića koji se na SP-u pokazao kao dugoročno rješenje, Šola je istina, na zalasku, ali dolaze nove generacije, među kadetima imamo pravo blago. A ovi što si preko nas dižu cijenu, to nije ništa čudno." - za Index  je pojasnio predsjednik HRS-a Željko Kavran.

D.R.
Foto: M.P; Ademar Leon

Pročitajte više