"To što su Španjolci napravili je kriminal i netko mora odgovarati"

"To što su Španjolci napravili je kriminal i netko mora odgovarati"

MEĐUNARODNA rukometna federacija dozvolila je Davoru Dominikoviću da nastupi za Hrvatsku rukometnu reprezentaciju na svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i prije četvrtfinala, nakon što je oslobođen optužbi za doping.

"Svi su shvatili koje zlo i nepravda je napravljena tom čovjeku i hrvatskom rukometu te je IHF dozvolio da Dominiković nastupi za reprezentaciju.", zadovoljno nam se javio predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Željko Kavran.

Iako pravila nalažu da bi Hrvatska trebala čekati sljedeću fazu natjecanja, dakle četvrtfinale, da bi prijavila promjene u reprezentaciji, no zbog okolnosti u slučaju s navodnim dopingom Dominikovića, ona su u ovom slučaju opravdano zaobiđena.

To je kriminal i netko mora platiti

To je jedino čemu se u HRS-u raduju, a zbog ovog podmetanja će, najavljuje Kavran, netko platiti: "Šef antidoping kontrole rekao da će sve učiniti da se tom laboratoriju uzme dozvola. Jedna karijera i život su bili u pitanju i za to će netko odgovarati".

"Ne vjerujemo u slučajnost i pogrešku, nikome više ne priznajemo slučajnost. Rekao sam IHF-u da bi se nas proglasilo kriminalcima i mafijom da se, nekim slučajem, takva doping kontrola dogodila u Hrvatskoj, a u Španjolskoj to nazivaju greškom", ogorčen je Kavran.

"To je kriminal i za to treba odgovarati. Nema dokaza da je Španjolski rukometni savez odgovoran, ali netko u tom laboratoriju mora snositi drastične kazne. One se mora zatvoriti.", odlučnim glasom rekao nam je predsjednik HRS-a.

"Razveselio me pad forme protiv Danske"

"Zamislite da je Davor odlučio podignuti ruku na sebe, oduzeti si život... Zbog toga što oni nazivaju pogreškom, on je proglašen kriminalcem. Svi su, osim njegovog kluba i HRS-a, vjerovali da je on kriv. Nije tu stvar samo karijere, već i života jednog mladog čovjeka", nastavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neokrznuti nisu prošli ni domaćini svjetskog prvenstva, koje Kavran optužuje zbog konstantnog mijenjanja vremena i mjesta odigravanja utakmica. "Morat ćemo osvojiti ovo prvenstvo, nema druge. Iako će oni poduzeti sve da nas spriječe, premali smo, a puno je toga u igri. Ali, pokazali smo da možemo", najavljuje Kavran.

Malo nas je iznenadio izjavom da je sretan što je Hrvatskoj u jučerašnjoj utakmici protiv Danske pala forma. "Nitko ne može deset utakmica za redom odigrati u onako visokoj formi. Drago mi je što smo jučer igrali loše, kad-tad forma mora pasti, pa neka to bude u ovoj skupini. Bolje sada nego u četvrtfinalu, koje je ključ svega, u njemu je najveći pritisak", objašnjava Kavran.

Od izgradnje rukometnih dvorana svi će zaraditi

Predsjednik HRS-a nikad nije oklijevao svima otvoreno reći što ih ide, pa se, osim na reprezentaciju, osvrnuo se i na priču s izgradnjom dvorana za Svjetsko rukometno prvenstvo u Hrvatskoj.

"Pogledajte ovdje u Njemačkoj, informatička firma napravi dvoranu s više od 10.000 mjesta, ali na njoj dobro zarađuje. Pa izgradnja dvorana nije trošak, one su korisne i na njima se, uz dobar management, može odlično zaraditi. Nisu to dvorane samo za rukomet, od njih bi imao koristi i grad i drugi sportovi", kaže Kavran.

"Država bi tu imala zaradu od poreza, građevinari, proizvođači materijala, svi bi zaradili. U Njemačkoj grad sa 300.000 stanovnika ima dvoranu za 14.000 ljudi i na njoj zarađuje. Ali ne, mi nećemo graditi, a svi koji grade su idioti.", sarkastično zaključuje.

Očito je da HRS ima velik broj problema, a predsjednik je opravdano ogorčen. Ipak, sve to će pasti u drugi plan večeras u 18:15, kad na parket izađu naši rukometaši. Iako Dominiković vjerojatno neće stići na vrijeme da zaigra protiv Mađarske, vjerujemo da će i bez njega Hrvatska nastaviti s pobjedama u pohodu na vrh svjetskog rukometa.

M.Č.
Foto:M.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara