LIGE PETICE

Sarri: Mislim da sam zaslužio ostati, ali moje mišljenje nije dovoljno

Foto: EPA

NOGOMETAŠI Chelseaja slavili su jučer u finalu Europa lige nakon što su na Olimpijskom stadionu u Bakuu pobijedili Arsenal 4:1. Nakon utakmice, trener londonske momčadi Maurizio Sarri izašao je pred novinare, a pitanja koje je dobio bila su usmjerena više prema statusu Edena Hazarda i njegovom ostanku ili odlasku s klupe nego prema utakmici. 

"Sezona je završena prije sat vremena. Sutra ću razgovarati sa svojim klubom, s vlasnikom, direktorom, Marinom (sportska direktorica kluba Granovskaia). Ne znam ostajem li. Moramo razgovarati kao što se to u svakom klubu na svijetu radi na kraju sezone. Moramo znati što klub može napraviti za mene, što je to što ja bolje mogu napraviti za klub. Klub mora razgovarati s trenerom. Onda, nakon nekoliko dana, onda ću odlučiti. Imam ugovor tako da trenutno ne razgovaramo ni o čemu", poručio je Sarri pa dodao: 

"Znate da jako volim Premier ligu, taj nivo nogometa i natjecanja. Jako sam sretan što sam u Chelseaju, jednoj od najboljih momčadi, najboljih klubova u Premier ligi, koja je najbolja na svijetu. U ovom trenutku sam sretan. Ali naravno, želim znati i je li klub sretan, možemo li napredovati. To je normalno, barem ja tako mislim."

Svjestan je tko odlučuje o njegovoj sudbini

Nakon tog uslijedilo je direktno pitanje novinara o tome misli li Sarri da zaslužuje ostati na klupi, a on je jednako direktno uzvratio.

"Mislim da zaslužujem. Ali to je samo moje mišljenje. A moje mišljenje nije dovoljno", kratko je prokomentirao Sarri pa za kraj pojasnio i situaciju oko Edena Hazarda: 

"Hazard je sjajan igrač i to svi znaju. Ali morate provesti s njim dva ili tri mjeseca da biste ga razumjeli kao čovjeka. Ali kada ga uspijete razumjeti, shvatite da je on i divan čovjek. Znao sam da želi otići, naravno. A kao što sam vam rekao i na svakoj ranijoj konferenciji, želio sam poštovati njegovu odluku. A sada moram razgovarati s klubom."

Pročitajte više