Schoenfelderu ipak priznato 2. mjesto iz Park Citya

MEĐUNARODNA skijaška federacija (FIS) uvažila je žalbu austrijske reprezentacije te je poništila odluku o diskvalifikaciji Rainera Schoenfeldera u slalomu Svjetskog kupa koji je održan 23. studenoga u Park Cityu.

Schoenfelder je u prvoj vožnji promašio vrata. No, omogućeno mu je da ponovi prvi lauf, jer su Austrijanci protestirali, navevši kako je Schoenfelderu zasmeto radnik koji je popravljao stazu. Na kraju je Austrijanac zauzeo drugo mjesto. Međutim, odmah nakon utrke treneri deset reprezentacija uložili su žalbu i Schoenfelder je diskvalificiran.

Na tu odluku austrijska reprezentacija se žalila FIS-u, koji je uvažio žalbu, te je Schoenfelderu priznato drugo mjesto i vraćeni su mu bodovi. Tako je sada drugi u poretku slalomaša te 12. u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Najnovija odluka FIS-a najviše ide na štetu Schoenfelderova sunarodnjaka Michaela Walchofera. On je, iako je bio 31. u prvoj vožnji, vozio drugi lauf i na kraju je završio kao 11. Njegov rezultat je poništen i ostao je bez bodova iz te utrke.

(Hina) im

Pročitajte više