Scoria: Hajduk i Dinamo su krenuli impresivno, a mi ne smijemo opet kiksati

TRENER Rijeke Elvis Scoria, kojeg mnogi nogometni stručnjaci smatraju pravim osvježenjem na hrvatskoj nogometnoj sceni, očekivao je da će njegova momčad prvenstvo započeti osvajanjem tri boda, ali u subotu su protiv Pule Staro Češko osvojili samo bod i to - jedva.

Naime, Rijeka je gubila čak 2:0 od Pule, ali je golovima Zorana Zekića i Petra Krpana (11 m) uspjela izjednačiti, no ne i ubilježiti sva tri boda. Utakmicu je obilježilo i degutantno skandiranje Armade novom riječkom vrataru Draganu Žiliću, koji je utakmicu popratio s klupe, ali je unatoč tomu svih 90 minuta trpio uvrede Armade na nacionalnoj osnovi.

"Očekivao sam da ćemo početi s tri boda, ali budući da smo gubili 2:0, napravili smo dvije velike greške na početku, pa na kraju možemo biti zadovoljni i bodom." - kazao je Scoria u razgovoru za Index.hr.

Većina navijača Rijeke, ali i objektivnih promatrača, složit će se u ocjeni da aktualni vratar Velimir Radman ne pokazuje sigurnost adekvatnu klubu koji ima pretenzije na titulu. No, Scoria nije želio odgovoriti na naše pitanje hoće li Radmana već u sljedećem prvenstvenom susretu zamijeniti Dragan Žilić, inače bivši vratar reprezentacije SiCG. Scorijin oprez je razumljiv, Armada je poručila da ne želi Žilića u Rijeci, pa bi takve najave pet dana prije nastavka prvenstva samo dodatno dolila ulje na vatru nacionalne mržnje.

No, Scoria se složio s našom tvrdnjom da nogometašima Rijeke zasigurno nije bilo ugodno igrati u ambijentu u kojem publika ne navija za svoj klub, nego vrijeđa jednog od njihovih suigrača.

"Nadam se da će se stanje ipak stabilizirati, jer će inače biti jako teško igrati u takvom ambijentu ako se to nastavi." - kazao je trener Rijeke za Index.

Pitali smo Scoriju hoće li, zanemarimo li pitanje vratara, biti još kakvim izmjena za sljedeći prvenstveni susret Rijeke, onaj protiv Cibalije.

"Sigurno ću razmišljati o tome, jer protiv Cibalije igramo pod imperativom pobjede, kiksali smo u prvom kolu, u drugom ne smijemo." -  tvrdi Scoria, koji nam je za kraj prokomentirao upečatljivo otvaranje sezone od strane Dinama i Hajduka.

"Hajduk i Dinamo zaista su krenuli impresivno u sezonu. Naročito je impresivna bila ova Dinamova pobjeda u gostima, 4:0 je velik rezultat. Mislim da je Dinamo sjajno krenuo u novu sezonu i da će ova sezona biti posve drugačija od prošle." - zaključio je Scoria.

Pročitajte više